İZMİR EKSPRES

23 Nisan başkanından anlamlı mesaj

Abone Ol


Türkan, daha sonra diğer istek ve talimatlarını da aktardı. Küçük Başkan, “Mahallelerimiz misler gibi koksun, tertemiz olsun. Ağaçlar, çiçekler dikilsin, daha çok park yapılsın. Ayrıca çocuklar sokaklar yerine İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çocuk ve Gençlik Merkezi’ne gelsinler. Her 23 Nisan’da çocuklar ve ailelerine otobüsler ücretsiz olsun” diye konuştu. Başkan Kocaoğlu ise 23 Nisan’da kutlamaları izlemeye giden çocukların ulaşımlarının ücretsiz olduğunu ve Bayram nedeniyle ulaşıma ek seferler konulduğunu hatırlattı.

Başkan Kocaoğlu’ndan makamı devralan Türkan Tunççekiç, daha sonra telefonla İzmir Valisi ile Konak Belediye Başkanı’nın makamına oturan arkadaşlarıyla konuştu. Başkan Kocaoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladığı Türkan’a çeşitli armağanlar verdi.


MİNİK BAŞKAN TARİHİ BİNANIN BAKIMINI İSTEDİ


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yöneticilerin koltuklarını küçüklere devretmesi geleneği bu yıl da bozulmadı. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, koltuğunu Alsancak Gaziilköğretim Okulu 5/A sınıfı öğrencisi 11 yaşındaki Ece Yaman’a devretti. Aynı okulun öğrencileri olan Hasan Çakmak ve Selenay Altınay da minik başkan Ece Yaman’ın yardımcılık görevlerini üstlendi. Başkan Yaman, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Türkan Tunççekiç’i arayarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

Konak Belediyesi’nin minik başkanı Ece Yaman, tarihi bir okulda eğitim gördüklerini ve bu nedenle binanın öncelikle iç, dış boya ve badanasının yapılması talimatını verdi. Bahçedeki Atatürk büstünün yeniden düzenlenmesini de isteyen minik Başkan Ece Yaman, Temizlik İşleri Müdürü ve Zabıta Müdürünü arayarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle daha titiz davranmalarını istedi.

Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, Mustafa Kemal Atatürk’ün ileri görüşü sayesinde bu bayramın çocuklara armağan edildiğini ve dünyada böylesi özel bir bayramın sadece Türkiye’de kutlanmasının çocuklar için büyük bir şans olduğunu söyledi.

FOÇA'NIN KÜÇÜK BAŞKANI, OYUN PARKI TALİMATI VERDİ


Foça İlçesi'nde Reha Necla Midilli İlköğretim Okulu 5. Sınıf öğrencisi Volkan Açıkgöz, temsili olarak Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu. Küçük Başkan Açıkgöz, çocuklar için oyun parkları sayısının artırılması talimatını verdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Reha Necla Midilli İlköğretim Okulu 5. Sınıf öğrencisi Volkan Açıkgöz, Okul Müdürü M. Emin Gedikçe ve sınıf öğretmeni Hatice Karakaya eşliğinde koltuğu devralmak üzere Foça Belediyesi'ne geldi. Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, kendisine çiçek veren Açıkgöz ile sohbet ederek, ileride hangi mesleği seçmeyi düşündüğünü sordu. Açıkgöz’ün sorularını da yanıtlayan Başkan Demirağ, belediyenin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Daha sonra Başkan Demirağ’ın koltuğuna oturan Volkan Açıkgöz, odasına çağırdığı belediyenin birim amirlerinden belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı.Temsili Başkan Açıkgöz, çocuklara için oyun parkları sayısının arttırılması yönünde talimat verdi.

Okuluna ek bina istedi

Bayraklı'da 23 Nisan kutlamaları çerçevesinde Belediye Başkanı Hasan Karabağ'dan koltuğu devralan Vali Kemal Şentürk İlköğretim Okulu öğrencisi Zeynep İlhan, okuluna ek bina yapılmasını istedi

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın yerine bir günlüğüne Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Vali Kemal Şentürk İlköğretim Okulu öğrencisi Zeynep İlhan, Başkan'dan okulu için ek bina yapılmasını istedi.
Bayraklı'daki tüm okulların ihtiyaçlarını karşılamak için ellerindeng eleni yaptıklarını ifade eden Başkan Karabağ, küçük başkanın isteğiyle de ilgileneceğini söyledi.

Bayraklı'da eğitime destek vermeye devam edeceklerini, burs ve sınav hazırlık kurslarını sürdüreceklerini belirten Başkan Hasan Karabağ, çocuklar için her türlü eğitim, spor ve sosyal tesis yatırımlarını da devam edeceklerinin sözünü verdi.