Pandemi ve siyasi süreçler nedeniyle altın sağlam ve güvenilir olduğu için ters durumlarda kesinlikle kendisini sağlama almak için yatırımcılar altına yöneliyor.

Bu da tabi altın fiyatının yükselmesinde etken sağlıyor.

Uzun vadeli yatırımlarda, yatırımcıların altına yönelmesini önlenemiyor.

Uşak Sarraf ve Kuyumcular Odası Başkan Yardımcısı Tufan İnci, altın fiyatlarındaki yükselişin devam edeceğini beklediklerini belirtti.

İnci, 'Şuan yıl sonuna kadar beklentiler 410-430'a kadar yükselmesi' dedi.

İnci, 'Şuan altın son 6-7 ay içerisinde o kadar çok yükseldi ki pandemi sürecinden sonra ortalama ocak ve şubat aylarında 310 TL'den rekor kırarak 401 TL üzerine geçti. Şuan yıl sonuna kadar beklentiler 410-430'a kadar yükselmesi, diyor.

Son 4-5 yılda altın yüzde 25-30 arasında kazanç elde ediyor

Dolar ve Euro faiz getirisi yüzde 10-12 de kaldığı için 2020'de de altın yine birinci çıkacak gibi görülüyor.

Çünkü altın son 6 ayda, yüzde 17-18 kazanç elde etti.

Altın 10 Mart gününde 310 TL ile pandemi sürecine girdi. 1 buçuk ay içerisinde mayıs ayında 380 Haziranda 390 Temmuzda 400 TL ile rekorunu tazeledi.

Bakan Albayrak duyurdu!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, pancar çiftçisine ağustos ayında ödenecek 122 milyon 593 bin lira avans bedelini hesaplara yatırdıklarını bildirdi.

Bakan Albayrak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, bayram öncesi, üreten ellerin yanında olduklarını belirterek '600 köyde 575 bin dekar Hazine arazisini, bedelinin yarısı üzerinden 20 bin çiftçimizin kullanımına sunmuştuk. Ağustos ayında ödenecek 122 milyon 593 bin lira avans bedelini pancar çiftçimizin hesabına yatırıyoruz. Hayırlı olsun' ifadelerini kullandı.

Etkisini Gösterdi

Pandemi sürecinde hükümetin konut satışlarını hızlanması için atmış olduğu adımla faizlerin yüzde 0,69 ve 0,74'e inmesi durağan geçen ve artık konut stoklarının başladığı sektör için can suyu oldu.

Hem vadelerin 15 yıla yayılması hem de peşin ödemelerin minimumda tutulması, ilk 12 ay ödemenin yapılmaması gibi faktörler, vatandaşı kiracılıktan çıkarıp mülk sahibi olmasını sağladı.

İnşaattaki bu hareketlilik beslediği 200 sektör için de can suyu oldu. Sektör temsilcileriyle yaptığımız görüşmeler sonucunda kendi sektörlerinde de hareketlilik olduğunu söylüyorlar.

Haziran ayında geçtiğimiz yılın aynı ayına göre gerçekleşen yüzde 209,7'lik artış ve yine geçen aya göre yaklaşık 4 katlık artış, aslında vatandaşımızın konut alımını ne kadar önemsediğini ancak yüksek faiz oranlarından dolayı bu ihtiyaçlarını ötelediği hatta yatırım olarak dahi radarlarından çıkardığı anlamına geliyordu.

Rakamlar bize gösteriyor ki geçen yılın ilk ayına göre yüzde 23,5'lik artış, yılı 2019 rakamlarının üzerinde kapatacağı anlamına geliyor.

Pandemi gibi bir süreci geçiren tüm sektörler açısından bu rakamlar oldukça sevindirici.

Şantiyeler şu an çalışmaya başladı.

Ancak vatandaşlarımıza burada küçük bir uyarıda bulunalım.

Fırsatçılara geçit vermesinler, evlerin değerlerini iyi araştırıp ona göre konut alsınlar.

Yabancıya konut satışında bu ay da bir düşüklük bekleniyordu.

 Pandemi süreci yabancıya konut satışında ciddi bir darbe vurdu.

Ancak burada en çok konut alan ülkenin Çin olması dikkat çekici.

Çünkü en çok konut alan ülke sıralamasında Çin, ilk 10 ülke içerisinde yer almıyordu.

Çinlilerin İstanbul'un önemli projeleriyle ilgilendiklerini ve konut aldıklarını biliyorduk.

Tahminimiz o ki İpek Yolu projesi nedeniyle Çinlilerin konut alımı ilgisi devam edecek.

Mobilyayı Türkiye'den alacak

19 yıldır Türk mobilya sektörü için dünyanın en büyük fuarlarını düzenleyen CNR Holding, Türk ekonomisinin, 2050 yılında 6 trilyon dolar büyüklüğe ulaşacak olan Afrika pazarından alacağı payı artırmak için Aralık 2020'de Export Gateway to Africa Fuarı'nı hayata geçirecek. Global ticaretin merkezi CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek olan Export Gateway to Africa, öncelikle Türk mobilya sanayi olmak üzere birçok önemli sektörde faaliyet gösteren firmaları, sadece Afrika'nın kamu ve özel sektör kuruluşlarından gelecek yüzlerce alım heyeti ve binlerce satın almacı ile bir araya getirmeyi hedefliyor.

DİP EKSPRES

54 Afrika ülkesine

Yıllık 24 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaştığımız Afrika ile yeni iş ilişkileri kurmak için organize edilen Export Gateway to Africa Fuarı'nın en büyük katılımcı profillerinden birini mobilya sanayi oluşturuyor.

Türk mobilya sanayi, yıllık 5 milyar dolarlık ithalat gerçekleştiren 54 Afrika ülkesine geçen yıl sadece 370 milyon dolarlık ihracat yapabildi. Bu rakam tüm Afrika kıtasının mobilya ithalatının sadece yüzde 7.4'üne karşılık geliyor. Export Gateway to Africa Fuarı'nın en büyük hedefi ise bu rakamı yüzde 20'ye çıkararak, tüm Afrika'ya her yıl 1 milyar doların üzerinde mobilya satışı gerçekleştirmek

Sevimli beşikler

Bebek beşiği seçimi nasıl olmalıdır?

Bebek beşiği seçimi yapılırken öncelikle, kaliteli malzemeden üretilmiş olmasına önem vermek gerekir.

Kanserojen etkisi olduğu söylenen zararlı malzemelerin kullanılmamış olması önemli kriterlerden biridir.

Yeni doğan bebeklerin sağlıklı gelişimleri için uyku düzenleri oldukça önemlidir.

Deliksiz bir uykunun olmazsa olmazı arasında yatak seçimi yer alır.