Telegram kullanıcılarının uzun süredir beklediği özellik doğum gününde geldi. 
Kullanıcılarının uzun süredir beklediği benzersiz özellikleri ile WhatsApp dan sadece görüntülü görüşme hariç hemen her yönü ile üstün olan  Telegram görüntülü görüşme özelliğine kavuştu. 
Telegram 2013 yılı Ağustos ayında, güvenli mesajlaşmaya odaklanan küçük bir uygulama olarak başladı ve o zamandan beri 400 milyondan fazla kullanıcısı olan bir platforma dönüştü. 
Telegram şu anda en çok indirilen 10 uygulamadan biri ve tüm dünyada aile ile bağlantıda kalmak, sınıf arkadaşlarıyla işbirliği yapmak ve iş arkadaşlarını koordine etmek için kullanılıyor ve 14 Ağustos’ta 7ci yaşını kutluyor. 
Telegram hiçbir zaman reklam almadı ve her zaman kullanıcılarının tavsiyesiyle uygulamayı geliştirdi. 
Güçlü ilkeler ve kalite özellikleri zaman göz doldurdu ve her zaman kullanıcı güvenliği ve mahremiyetini en önde tuttu ve bunu başardı. 
14 Ağustos’ta hızlı ve güvenli görüntülü aramalar için uzun zamandır beklenen özelliklerden birini de kullanıma sundu. 

Görüntülü arama nihayet geldi 

2020 yılı ve pandemi süreci yüz yüze iletişim ihtiyacının ve öneminin altını bir kez daha çizdi ve Telegram görüntülü aramaların alfa sürümü şimdilik Android için indirilebilir durumda ve en kısa sürede iOS’a da gelecek. 
Kişinizin profil sayfasından görüntülü arama başlatabilir ve sesli arama sırasında istediğiniz zaman görüntüyü açabilir veya kapatabilirsiniz. Telegram’daki diğer tüm video içerikleri gibi, görüntülü aramalar da resim içinde resim(PIP) modunu destekler, bu da göz temasını korurken sohbetlerin ve çoklu görevlerin arasında gezinmenizi sağlar. 
Tüm görüntülü aramalar sesli aramalar da olduğu gibi uçtan uca şifreleme ile korunmaktadır. 
Güvenli bağlantınızı onaylamak için, sizin ve sohbet ortağınız için ekranda gösterilen dört ifadeyi karşılaştırın. 
İfadeler eşleşirse aramanız, Telegram’ın Gizli Sohbetleri ve Sesli Aramalarında da kullanılan, zamana göre test edilmiş şifreleme ile %100 güvenlidir.

14 bin sosyal medya hesabı hakkında 

İçişleri Bakanlığı, 1 Ocak 2020’den itibaren terör örgütü propagandası yaptığı iddia edilen 6.743 sosyal medya kullanıcısı hakkında adli işlem yapıldığını ve toplam 14.186 hesap üzerinde de çalışmalar olduğunu açıkladı. 
İçişleri Bakanlığı bu 6.743 sosyal medya kullanıcısı ilgili adli işlemin gerekçesini; Terör örgütü propagandası yapmak, Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek veya aşağılamak, Toplumu korku ve paniğe sürüklemek, Yalan belge yayımlayarak algı operasyonu gerçekleştirmek, Provokatif paylaşımda bulunmak, şeklinde özetledi. 
İşlem yapılan bu hesaplara ait kullanıcıların ‘FETÖ, PKK ve IŞİD’ terör örgütlerine bağlı olarak faaliyet yürüttükleri açıklandı. 
FETÖ/PDY terör örgütü güdümünde faaliyet yürüten 3.948 adet, PKK/KCK terör örgütü güdümünde faaliyet yürüten 2.552 adet, DAEŞ terör örgütü güdümünde faaliyet yürüten 157 adet, DHKP-C terör örgütü güdümünde faaliyet yürüten 86 adet olmak üzere, 6.743 sosyal medya hesabı kullanıcısı tespit edilerek adli işlem başlatıldı. 
Açıklamada, ‘Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri’nin internet ortamını 7/24 esasına göre sanal devriyenin yakından takip ettiği’ ifade edildi. 
Geçtiğimiz haftalarda yürürlüğe giren sosyal medya yasasıyla birlikte Twitter, Facebook, Instagram, TikTok gibi platformlara bir dizi yaptırım ve yükümlülük getirilmişti.

DİP EKSPRES

Frankfurt’tan TikTok’a davet 

Amerika Birleşik Devletleri’nin hedefinde olan TikTok, Avrupa pazarındaki varlığını güçlendirmek için ilk Avrupa veri merkezini kurmayı ve küresel genel merkezini Avrupa’ya taşımayı düşünüyor. 
TikTok, bu kararını açıklamasının ardından Almanya’nın ‘finans başkenti’ olarak bilinen Frankfurt’tan önemli bir davet aldı.
Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine bir açıklama yapan Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann, TikTok’a küresel merkezini Frankfurt’ta kurmaları için çağrıda bulundu.
Feldmann, Frankfurt’un küresel internet merkezlerinden biri olduğunu ve çok sayıda veri merkezine ve birçok Çin sunucusuna ev sahipliği yaptığını söyledi. 
Feldman, açıklamasında Frankfurt’un bilişim teknolojisi şirketleri için ideal bir yer olduğunu da vurguladı.

Londra veya Dublin

Bu ayın başında TikTok’un bağlı olduğu Bytedance şirketi, ABD dışındaki büyük pazarlarda TikTok merkezini yeniden kurmayı düşündüğünü belirten bir açıklama yaptı. 
Kulislerde TikTok küresel merkez olarak Londra veya Dublin’i seçeceği konuşuluyor ancak birçok gelişmiş Avrupa şehri de bu listeye dahil olmak istiyor. 
6 Ağustos’ta TikTok, Avrupa’nın ilk veri merkezini İrlanda’da kurmak için 500 milyon dolar harcayacağını duyurdu. 
Ek olarak TikTok Avrupalı yaratıcıları içerik oluşturmaya teşvik etmek için 70 milyon dolarlık bir fon başlattı.