Nihayet önerilerimize ses ya da yanıt veren çıktı. İzmir Ticaret Odası'nda düzenlenen 'ABD'de Yatırım ve Ticaret' konulu seminerinde Amerika'daki yatırım olanakları ile iki ülke arasındaki ticaretin artırılması için yapılacak çalışmalar ele alındı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Yardımcısı Cemal Elmasoğlu, Türkiye ile ABD ticaretinin son 10 yıldır çıkış eğiliminde olduğunu belirterek 'Türkiye ile ABD arasındaki ticaret hacmi 20 milyar Doları aştı. Bu ticaret hacminde İzmir'in 1,4 milyar Dolar olan payını daha da artırmamız gerekiyor' diye konuştu.
Ülke tanıtım toplantıları ve ikili iş görüşmesi etkinliklerine Oda olarak büyük önem verdiklerini vurgulayan İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Elmasoğlu, bu kapsamda Türkiye – ABD ilişkilerine katkı sağlayacak etkinliklere de her zaman açık olduklarını söyledi.
Türkiye ile ABD ticaretinin son 10 yılı incelendiğinde 2009 yılında 11,8 milyar Dolar olan toplam ticaret hacminin 2018 yılında 20,7 milyar Dolara yükseldiğini görüyoruz.
ABD 2018 yılında ülkemizin en önemli 5. ihraç pazarı konumunda. Şehrimiz ile ABD ticaret hacmi ise yalnızca 1,4 milyar Dolar.
İki ülke arasındaki ticarette İzmir'in payını yeterli görmüyor, daha da arttırılması gerektiği düşünülüyor.

500 milyon Dolarlık iş hacmi

Pazar büyüklüğü 10 milyar Dolara ulaşan ve yılı 5,5 milyar Dolar ihracatla kapatmaya hazırlanan züccaciye sektörünün çatı derneği ZÜCDER, ihracata destek olmak ve iç ticareti artırmak amacıyla 'Üretici-Marka Zirvesi'nin 7.'sini 20-23 Kasım tarihleri arasında Antalya Belek Titanic Deluxe Hotel'de düzenliyor.
500 milyon Dolarlık iş hacminin oluşacağı zirveye, Avrupa ülkelerinden, Balkanlardan, Türki Cumhuriyetlerden, Kuzey Afrika'dan, Ortadoğu'dan, Rusya'dan 40 ülkenin en büyük toptancı, ithalatçı ve perakende zinciri katılacak.

Tek haneli enflasyon için

Prof. Dr. Emre Alkin, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı Ekim ayına ilişkin enflasyon verilerini değerlendirdi. Alkin, aylık enflasyon rakamlarının Ekim ayındaki gibi gelmesi halinde enflasyon hedeflerinin tutmayacağını belirterek '2020 hedefinin tutması için aylık oran yüzde 0.7'yi aşmamalı' dedi.

 14 yenilikçi proje

45 yıllık başarılı ve köklü bir şirket olan BTM, dünya markası olma yolunda adımlarını güvenle atarken AR-GE merkeziyle de sektöre örnek oluyor.
İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde 1986 yılında kurmuş olduğu AR-GE laboratuvarı ile, bugün 7 ürün grubunda 800 adede varan ürün yelpazesi ile yalıtım sektörünün öncüsü olmayı sürdürüyor.

İzmir'den ilk yurtdışı fuar atağı

Doğal taş ve mermer sektöründeki başarısıyla dünya markası "Marble İzmir", 25 yıllık deneyimini sezonun son fuarı  Polonya'daki "Marble Warsaw" ile taçlandırıyor.
Çeyrek asırlık tecrübesiyle sektörün marka değerini artıracak önemli adımların atıldığı Marble İzmir Fuarı artık kabuğuna sığmıyor.

DİP EKSPRES

Keyfin yeni tanımı

2020'de oturma odanızda da değişiklik yapmaya ne dersiniz!
Kırmızının tüm cazibesi, oturma odanızda da kendisini hissettirsin. Art Deco koleksiyondaki en dikkat çeken parçalardan biri olan Ares Oturma Odası'nda, kırmızı kadife kumaşla kaplı koltuklara, siyah ve gri renkte kadife yastıklar eşlik ediyor.
Özellikle akşamları televizyon seyrederken ya da günün tüm yorgunluğunu atmak istediğinizde, kanepe rahatlığıyla evinizin yeni keyif noktası olacak. Evinizi de yeni yılın ruhuna sokmak için Art Design MODOKO mağazalarını ziyaret edebilirsiniz.
Rıza Terzi tarafından 1992 yılında İstanbul'da kurulan ve yönetim kurulu başkanlığını Turgay Terzi'nin üstlendiği Art Design, Art Deco tarzının öncü markalarından biri.