Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye'ye gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında, diplomatik ilişkilerin 100. yıl dönümünü kutlamak üzere Türkiye'ye geldi.

İlk olarak İstanbul'a gelen Steinmeier, burada çeşitli temaslar gerçekleştirdi. Ziyaretinin ikinci gününde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Gaziantep'e gidecek olan Steinmeier, Gazikent İlkokulu'nda düzenlenecek etkinliğe katılarak çocuklarla bir araya gelecek ve daha sonra depremzedeler için yapılan barınma merkezini ziyaret edecek. Akşam saatlerinde ise Ankara'ya hareket edecek.

Erdoğan-Özel görüşmesinden neler çıktı? Erdoğan-Özel görüşmesinden neler çıktı?

Cumhurbaşkanı’nın ilk durağı Anıtkabir olacak. Burada çelenk bırakacak ve Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayacak. Daha sonra Ankara Üniversitesi'ni ziyaret edecek ve burada üniversite yönetimi tarafından karşılanacak. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek olan Steinmeier, resmi karşılama töreninin ardından ikili ve heyetler arası görüşmeler yapacak. Görüşmelerin ardından ortak bir basın toplantısı düzenlenecek ve resmi yemeğe katılacaklar. Son olarak, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya gelecek.

Kaynak: ANKA