Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel ile AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi. İki partinin lideri 8 yıl sonra ilk defa buluşma gerçekleştirirken Erdoğan’ın gündeminde yeni anayasa başlığı, Özel'in dosyasında da dün Taksim’de yaşananlar vardı.

Görüşme 16.07'de başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i AK Parti Genel Merkezi'nde kabul etti. Özgür Özel, AK Parti Genel Merkezi önünde AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş tarafından karşılandı. Özel, ardından genel merkeze geçti. Erdoğan ve Özel'in görüşmesi saat 16.07’de başladı. Görüşmede Erdoğan’a AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Özel’e ise CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Ayhan Bora Kaplan" açıklaması! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Ayhan Bora Kaplan" açıklaması!

Görüşmede neler konuşuldu?

İki partinin liderlerini 8 yıl aradan sonra bir araya getiren randevuda, Erdoğan’ın ağırlıklı gündeminde yeni anayasa başlığının olduğu iddia edilirken Özel’in ise anayasa dışında borçları nedeniyle sıkıntı yaşayan yerel yönetimlerin gelir kaynaklarının arttırılması, belediyelerin merkezi yönetimden onay bekleyen kritik projeleri, hayat pahalılığı ve emekli aylıkları, atanamayan öğretmenler, kamuda işe girişlerdeki mülakatlar, Gezi tutukluları gibi kalabalık bir dosyayla görüşmeye gideceği belirtiliyor.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayacak

Görüşmenin ardından kameralar karşısına geçmesi beklenen Özel ile Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtlayacak.

Kaynak: Haber Merkezi