Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk fakir, umutsuz ve çaresizlik içinde bulunan Türk Milletini tüm olumsuz koşullara karşın bir araya getirerek yeni bir devlet kurdu,

Gazi Mustafa Kemal Atatürk sadece Anadolu insanının değil bu coğrafyada bulunan diğer mazlum milletlerin de umudu oldu.

Osmanlı Devleti arka arkaya savaşlara girmiş ve tüm bu savaşları kaybederek Anadolu insanı bitap düşmüştü.

Düşman İstanbul'a kadar gelmiş İzmirimiz işgal edilmişti.

19 Mayıs 1919 da görevden vazife çıkaran Mustafa Kemal Atatürk kurtuluşun yine milletin kendi azim ve kararı ile mümkün olacağı kanaatine varmıştır.

Sivas ve Erzurum kongreleri ile başlayan bu yolda Lazı, Kürdü, Balkanlısı,Cerkezi ve Trakyalısı bir araya gelerek Mustafa Kemal Atatürk'le uzun ve sonu hayırlı bir yola baş koydular.

Kurtuluş Savaşı ile yedi düveli dize getiren Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları emperyalist güçlerin oyununu bozarak,başı eğik Anadolu insanını haklı ve onurlu günlerine tekrar kavuşturdu.

Mustafa Kemal Atatürk 30 Ağustos 1922 tarihinde Türk Milletinin makus kaderini değiştirecek Büyük Zaferi kazanarak siyasi ve sosyal alanlarda da yaptığı devrimlerle modern Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurulmasını sağladı.

Engel tanımayız

98 yıl önceki azim ve kararlılıkla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten emanet aldığımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yine aynı azim ve kararlılıkla daha ileriye götürmemize hiç bir güç engel olamayacaktır.

Hedefimiz Atatürk'ün bize işaret ettiği Dünyada lider olacak bir Türkiye'dir.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98.yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet, saygı ve minnetle anıyoruz.Ruhları şad olsun.

Kutlama programı

30 Ağustos Zafer Bayramının 98'inci Yıldönümü

Kutlama Programı valilik tarafından açıklandı.

Paylaşıyorum:

30 Ağustos 2020 / Pazar

Çelenk Sunma Töreni

YER        : Cumhuriyet Meydanı -Atatürk Anıtı

SAAT        : 09.30

09.25         : Protokolün tören yerine intikali

09.30        : Çelenklerin sunulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın eşliğinde bayrakların göndere çekilmesi

09.40    : Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığınca belirlenen bir personelin günün anlam ve önemine uygun konuşma yapması

09.45    : İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenecek iki öğrencinin 30 Ağustos temalı şiir okuması

30 AĞUSTOS 2020 / PAZAR

ŞEHİTLİK ZİYARETİ

YER          : Kadifekale Hava Şehitliği

SAAT        : 10.30

10.35        : Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı

10.40         : Kuran-ı Kerim Tilaveti

10.45        : Dua

10.50         : Kabir Ziyaretleri

Çok esnaf kepenk kapatacak!

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır,  'esnafın kira, iş yeri masrafları ve düşen alım gücü nedeniyle beli bükülmüş. Esnaf vergi ve kredi borçlarını ödeyemiyor. Sattığı malın yerine yenisini koyamıyor. Esnafımıza destek olunmaz, girdi maliyetleri aşağıya çekilmez ise esnaflarımız da işsizler ordusuna katılacak. İktidar esnafı 2. sınıf vatandaş olarak görüyor' dedi.

Esnafın ağır ekonomik koşullar altında ezildiğini ve kepenk kapattığını ifade ederek sözlerine başlayan Sındır, 'İktidar gelişi güzel hazırladığı 'Koronavirüs Tedbirleri'yle esnafımızı yüzüstü bıraktı. 2020'nin ilk 6 ayında 35 bin 965 iş yeri kepenk kapattı. Geçtiğimiz Haziran ayında bu sayı 7 bin 222 oldu.

Bugünün Türkiye'sinde esnafın sorunlarına, sıkıntılarına yüz çevirmiş bir iktidar var. Esnafın olmadığı bir kentin yaşayabilmesi söz konusu değil. Esnaf ekonomik hayatın ve sosyal yaşamın olmazsa olmazıdır.

Salgın sürecinde devlet esnafa virüsle mücadele kapsamında dükkanını genelge ile kapattırdı fakat esnafın kredisinin, elektriğinin, suyunun, çalışanı varsa maaşlarının nasıl ödeneceğini düşünmedi.

CHP olarak; 'esnafın borçları silinsin' dedik, 'esnafımıza karşılıksız yardım yapılsın' dedik, AKP söylediklerimize kulak asmadı. 

Sağlığın her şeyden önde geldiği bilinciyle; pandemiye karşı esnafımız, taşın altına elini koydu, iktidar istedi esnaf ekmek teknesini kapattı; peki ya hükümet ne yaptı; esnafımıza 25 bin TL yüzde 4 faizle borç verdi. Borcunu 3 ay faizle erteledi. Borçluyu daha da borçlandırdı" dedi.

DİP EKSPRES

Pandemi döneminin en başarılısı 

Koronavirüse (Covid-19) karşı gösterdiği etkin ve yoğun çalışmalarla Bucalı hemşehrilerin takdirini toplayan Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, SONAR Araştırma Şirketi'nin yaptığı araştırma sonucuna göre İzmir'in pandemi sürecindeki en başarılı ilçe başkanları sıralamasında birinci oldu.

Sonucu değerlendiren Başkan Kılıç, 'Benim için en büyük başarı Bucalıların sağlığıdır' dedi.

Türkiye genelinde 30 yıldır anket çalışmaları sürdüren Sonar Araştırma Şirketi,  büyükşehirler hariç 51 ilde ve İstanbul dışında kalan büyükşehirlerin 137 ilçesinde belediye başkanlarının pandemi dönemi performanslarını içeren çalışmasının sonuçlarını açıkladı.

Pandemi dönemi için Türkiye geneli olarak yapılan araştırmanın İzmir Büyükşehir İlçe Belediye Başkanları bazında gerçekleştirilen bölümünde Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç yüzde 67,8 oranıyla en başarılı ilçe belediye başkanı olarak belirlendi.

İzmir genelinde 30 ilçe belediye başkanı arasında yapılan araştırmanın Temmuz –Ağustos aylarını kapsadığını belirten Sonar Araştırma Şirketi yetkilileri, vatandaşlara " Genel olarak düşündüğünüzde pandemi döneminde ilçe belediye başkanınız sizce başarılı mıdır, başarısız mıdır?" sorusunun yöneltildiğini açıkladı.

Eşiyle birlikte sanat yarattı

İzmir'in Foça İlçesi'nde hobileri olan ahşap işleme ve etamini aynı eserlerde birleştiren Gonca Akkaya yeni bir sanat yarattı.

Gonca Akkaya  evde ürettiklerini her yıl açtığı sergilerle beğeniye sunarken, aile bütçesine de katkı yapıyor.

Gonca Akkaya; 39 yaşında, evli ve iki çocuk annesi.

İyi kullanılırsa zaman her şeye yeter diyerek resim çizmeye, ahşap  ve etamin işlemeye başladı.

İlk sergisini resimleriyle açtı.

Daha sonra eşiyle birlikte merak saldıkları ahşap işlemeyi geliştirdi. Yaptıkları ilgi görünce bir diğer hobisi olan etamin ile ahşabı birleştirmek istedi.

Görenlerin çok beğendiği ahşap etamin bileşimi özgün eserler üretti. Özel siparişler aldı.

Hobilerinden yeni bir sanat yaratırken aile bütçesine de katkı yapmaya başladı.