Başkan Özkan Yalım, 18 Mayıs itibariyle festivalde sahne alacak sanatçıların, belediyeye herhangi bir maliyet getirmeden performans sergileyeceğini açıkladı. Yalım, belediye başkanı seçilmeden önce sanatçılara verilen yüksek ücretleri eleştirdiğini hatırlatarak, bu konudaki tutumunun değişmediğini vurguladı. "Uşak Belediye Başkanı seçilmeden önce nasıl sanatçılara verilen gereksiz paraları eleştirdiysem, şimdi de aynı noktadayım. Değişen hiçbir şey olmadı," dedi.

Eleştirilere Yanıt

Başkan Yalım, festivale yönelik eleştirileri de yanıtladı. "Birkaç kişi bizleri eleştirmiş; 'Başkan değişti, fikir değişmedi' diye sanatçı getirmeye, festival yapmaya devam ediyoruz demişler. Biz festivalleri yapmayacağız, kutlamalara katılmayacağız demedik," şeklinde konuştu. Yalım, belediyenin etkinliklere devam edeceğini ve bu tür festivallerin önemli olduğunu ifade etti.

Tarhana Festivali Müjdesi

Yalım, festivalin yanı sıra Uşak Belediyesi'nin Temmuz ayında düzenleyeceği Tarhana Festivali hakkında da bilgi verdi. "Mayısın ilk haftası meclis ile yaptığımız toplantıda alınan kararla her yıl Temmuz’un üçüncü haftası Tarhana Festivali’ni kutlayarak yerel ürünleri sergileyeceğiz," dedi. Yalım, bu festivalin de yerel sanatçılarla ve sıfır maliyetle gerçekleştirileceğini, sponsorların destekleriyle Uşak'ın tanıtımı için önemli adımlar atacaklarını belirtti.

Uşak'ın Tanıtımına Katkı

25 Temmuz 2024 Uşak su kesintisi 25 Temmuz 2024 Uşak su kesintisi

Başkan Yalım, yerel festivallerin Uşak’ın tanıtımında önemli bir rol oynadığını vurguladı. "Hem Uşak’ın tanıtımıyla ilgili hem de Uşak’ın kültürel değerlerini tanıtmak için gereken çalışmaları yapıyoruz," ifadelerini kullandı.

Editör: Simge Akbulut