Bornovalılar, Bornova'da çocuğunu okutanlar dikkat ! Bu yazıyı kendi ve çocuklarınızın sağlığı için okumanızı öneriyorum.
Gerçek Zamanlı Hava Kirliliği Endeksi raporlarına göre, hava kirliliği oranlarında Bornova'nın kirliliği alarm veriyor.
Partikül madde oranlarının yüksek çıktığı ilçe için yayınlanar raporlar, 'Sağlıksız' adı altında vatandaşları uyarıyor. Halk sağlığını tehdit eden bu durum hakkında Bornova Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Valiliği bu noktada bir çalışma yapması gerektiğini düşünüyorum.

Eğitim ve sağlık merkezi

Bornova İzmir'in en önemli ilçelerinden biridir. Özellikle üniversite ve lise öğrenci nüfusunun yoğun olduğunu ilçede 600 binin üzerinde bir nüfusa ev sahipliği yapmaktadır.
Ege Üniversitesi Hastanesi, Trafik Hastanesi, Tınaztepe Hastanesi (Galen) ve İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni de barındıran ilçe, sağlık hizmeti bakımından da önemli bir açığı kapatmaktadır.
İlçe onlarca kolej ve kamu okullarında ev sahipliği yapıyor. İlerleyen günlerde kolejlerimizin yönetecileri ile de görüşeceğim.
Bu özelliğiyle şifa dağıtan ilçemiz ne yazık ki hava kalitesinde sınıfta kalıyor. İlçe halkı ve burada çalışan, okuyan öğrenciler çoğu zaman farkında olmandan zehir soluyorlar.
Bizden uyarması