Seferihisar Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi Seferihisar Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Bornova Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü'nün de bulunduğu Merkez Pazaryeri'nde gerçekleştirilen dağıtım töreninde, ilk etapta 100 bin fidanın dağıtımı yapıldı.

Bornova Belediyesi, atalık tohumları gelecek nesillere aktarmak için yaptığı çalışmaları artırarak sürdürüyor. Kayadibi Mahallesi'nde kurulan Yerel Tohum Bahçesi'nde iki çeşit domates, dört çeşit biber ve patlıcan olmak üzere toplam 500 bin fidan hazırlandı. Bu fidelerin 100 bini Bornovalılara Merkez Pazaryeri'nin üst katında dağıtıldı. Fide almak isteyen Bornovalılar öncelikle kayıt yaptırdı ve sıra numarası ile fidelerini teslim aldılar.

bornova fide

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Bornova Kınalı Bamyası ve Bornova Misket Üzümü gibi değerli tarımsal ürünlerin yaygınlaştırılması ve tanıtılması için çalışacaklarını belirtti. Eşki, atalık tohumların yaygınlaştırılmasının önemine vurgu yaparak, "Bu atalık tohumları gelecek nesillere aktarmanın büyük bir öneme sahip olduğunu düşünüyoruz. Dağıttığımız fideleri alan her Bornovalı, topraklarında bu değerleri yetiştirerek yeni tohumların var olmasına katkıda bulunmuş olacak ve bu konuda ortak bir mücadele yürütmüş olacağız" dedi.

Editör: Haber Ekspres