Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in en güvendiği isimlerden biri olan Kadirov, geçtiğimiz günlerde Kültür Bakanı Musa Dadayev ile yaptığı toplantı sonrasında bazı müzik türlerine yönelik kısıtlamaları duyurdu.

İskoçya Bölgesel Başbakanı Hamza Yusuf istifa etti İskoçya Bölgesel Başbakanı Hamza Yusuf istifa etti

Kadirov'un getirdiği yasaklar arasında, kamusal alanlarda çok hızlı veya çok yavaş müziklerin çalınması da bulunuyor. Kadirov ve Dadayev'in görüşmesinin ardından yayınlanan kararnameye göre, dakika başına 80 ila 116 vuruş aralığında olan şarkıların çalınmasına izin verilecek, ancak diğer tempolardaki şarkılar yasaklanacaktır. Bu kararın, Elvis Presley, Miley Cyrus ve Bruno Mars gibi sanatçıların şarkılarının da etkilenebileceği belirtilirken, aynı tempoda olan Rusya Ulusal Marşı'nın da yasaklanabileceği öngörülüyor.

İlginç Yasakları Dadayev açıkladı

Dadayev tarafından yapılan açıklamada, "Çeçen Cumhuriyeti Başkanı Ramzan Kadirov ile mutabık kaldığımız nihai kararı açıklıyorum: Bundan sonra, tüm müzikal, vokal ve koreografik eserlerin dakikada 80 ila 116 vuruşluk bir tempoya uygun olması gerekmektedir. Bu karar, Çeçen müzik ve dans eserlerinin Çeçen zihniyeti ve müzik ritmiyle uyumlu olmasını sağlayarak, kültürel mirasımızı gelecek nesillere aktarmayı amaçlamaktadır" şeklinde ifade edildi.

Editör: Nurican ALBAYRAK