Belediye avukatının duruşmaya belediyenin mazotuyla gitmesi iddiasıyla yargılanan Amasra Belediye Başkanı ve avukatıyla ilgili süreci "Aziz Nesin'in hikayelerine konu olacak bir dava" olarak nitelendiren Bakan, adaletin siyasallaşmış bir şekilde yürütüldüğünü belirtti.

Özgür Özel'in Atatürk'e sözü | "Ata'm sana söz, partini iktidar yapmış olarak geleceğiz!" Özgür Özel'in Atatürk'e sözü | "Ata'm sana söz, partini iktidar yapmış olarak geleceğiz!"

I M G 6440

Bakan, Bartın Adliyesi önünde basın açıklaması yaparak duruşmayı değerlendirdi. "Hakikaten Aziz Nesin'in hikayelerine konu olacak bir duruşmadan bahsediyoruz" diyen Bakan, adaletin çarpıtıldığına ve yargı sisteminin siyasallaştığına dikkat çekti. Amasra Belediye Başkanı'nın dürüstlüğü ve başarısıyla öne çıktığını vurgulayan Bakan, bu tarz küçük detaylarla bile siyasi hesapların yapılmaya çalışıldığını ifade etti.

I M G 6441

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a da seslenen Bakan, "Sen bir hukukçusun, bu koltukta niye oturuyorsun?" sorusunu yöneltti. Adaletin geldiği noktanın gözler önüne serildiğini belirten Bakan, adaletin nasıl siyasallaştığına ve yozlaştığına dikkat çekti. Bakan, adaletin yerine getirilmesi gerektiğini ve dürüst yargıçların var olduğunu belirtti.

Editör: Sedef Didem Ezme