Kemeraltı Çarşısı'nda yenileme çalışmaları devam ediyor Kemeraltı Çarşısı'nda yenileme çalışmaları devam ediyor

Atalık tohumları çoğaltmak, tarımsal üretimi desteklemek ve halkı üretime dahil etmek amacıyla Efes Tarlası Yaşam Köyü ile önemli bir tarımsal kalkınma hamlesi başlatan Efes Selçuk Belediyesi, bu yıl da atalık tohumlardan üretilen fideleri Efes Selçuk halkıyla buluşturdu.

Aslanlı Havuz Parkı yanında kurulan stantlarda Kıl Tatlı Biber, Aydın Karasu Uzun Patlıcan, Selçuk Kara Karpuz, Köy Domatesi, Kara Kavun, Topan Patlıcan, Salatalık fidelerine ve kompost gübreye yoğun ilgi gösterildi.

Efes Tarlası Yaşam Köyü'nde atalık tohumlardan üretilen fideleri ve kompost gübreyi meclis üyeleriyle birlikte vatandaşlara dağıtan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; "Çok uzun yıllardan beri Efes Tarlası Yaşam Köyü'nde park bahçe atıklarından faydalanarak kompost gübrelerimizi üretiyoruz. Kompost gübrelerimizi vatandaşlarımıza ve üreticilerimize dağıtıyoruz. Efes Tarlası Yaşam Köyü'nde atalık tohumlardan fidelerimizi üretiyor, vatandaşlarımız için daha sağlıklı bir üretimle daha sağlıklı bir gelecek sağlamaya çalışıyoruz. Sağlıklı bir gelecek için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Diğer yandan Efes Tarlası Yaşam Köyü'nde üreticiler için 2000 adet nektarin, elma ve kayısı fidanının dağıtımı yapıldı.

3Eabefab 563F 4989 A992 201187De0Df4

Editör: Sude Kula