18 ile sarı kod verilerek dikkat çekilen hava koşullarında, fırtına ve kuvvetli sağanak yağışların beklendiği belirtildi.

Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Güney Ege kıyıları, Akdeniz, İç Anadolu (Çankırı hariç), Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Kütahya, Afyonkarahisar, Bolu, Düzce, Zonguldak, Tokat ve Ordu çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor.

Özellikle Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeybatısı, Sivas, Ordu, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Batman ile Diyarbakır'ın doğu, Erzurum'un batı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışların beklendiği belirtilirken, bu durumun sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara neden olabileceği vurgulandı.

Hava sıcaklıklarının İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında 2 ila 6 derece azalacağı tahmin edilirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı belirtildi.

Rüzgarın genellikle güney ve batıdan eseceği, Marmara'da kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette olacağı, ancak Kuzey Ege kıyıları ve Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatıdan kuvvetli (40-60 km/saat) esmesinin beklendiği ifade edildi.

Öte yandan, sarı kod uyarısı yapılan iller arasında Adana, Artvin, Diyarbakır, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Kahramanmaraş, Mardin, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Bayburt, Batman, Şırnak ve Osmaniye bulunuyor.

Marmara bölgesinde Edirne, İstanbul, Kırklareli ve Kocaeli illerinde kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklenirken, Ege'de Aydın, Muğla, Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği öngörülüyor.

Akdeniz bölgesinde de parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, yağışların Doğu Akdeniz'de kuvvetli olabileceği belirtiliyor. İç Anadolu'da ise (Çankırı hariç) bölge genelin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Batı Karadeniz'de Düzce, Zonguldak ve Bolu çevrelerinde kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği tahmin edilirken, Orta ve Doğu Karadeniz'de aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların olacağı ifade ediliyor.

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde de parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, bölgenin kuzeybatısı ile Muş, Bitlis, Şırnak ve Erzurum'un batı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışların olabileceği belirtiliyor.

İzmir ve Çevresinde Fırtına Uyarısı: Dikkat Edin! İzmir ve Çevresinde Fırtına Uyarısı: Dikkat Edin!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşları sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Editör: Ferhat Yiğit Adıgüzel