Göztepe’den Türkiye Şampiyonası’nda 5 madalya
Göztepe’den Türkiye Şampiyonası’nda 5 madalya
İçeriği Görüntüle

Ege Üniversitesinde öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda da yetkinlik kazanmalarını sağlayan öğrenci toplulukları, 2026-2027 eğitim-öğretim döneminde yeni üyelerine kapılarını açtı. Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKS) önünde kurulan stantlarda bir araya gelen yaklaşık 90 öğrenci topluluğu, üniversiteye yeni katılan ve eğitimine devam eden öğrencilere çalışmalarını ve hedeflerini aktardı.

Etkinlik alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelen Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Alcı, “Ege Üniversitesi olarak, öğrencilerimizin sadece akademik anlamda değil, sosyal ve kültürel anlamda da donanımlı bireyler olarak yetişmesini temel önceliğimiz olarak görüyoruz. Yaklaşık 90 topluluğumuz, açtığı stantlarda kendilerini tanıtma fırsatı buluyor. Her alana yönelik topluluklarımız var. Öğrencilerimizin ilgi alanlarına göre kendilerini geliştirebilecekleri topluluklarımızı her zaman desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Prof. Dr. Alcı, kurulan stantları tek tek gezerek topluluk üyelerinden faaliyetleri ile ilgili bilgiler aldı.

Bilimden sanata geniş bir yelpaze

Ege Üniversitesi kampüsünde geniş bir yelpazede faaliyet gösteren öğrenci toplulukları; bilim, kültür-sanat, spor, teknoloji, sosyal sorumluluk ve mesleki gelişim gibi pek çok farklı alanda yürüttükleri çalışmaları sergiledi. Etkinlik boyunca topluluk üyeleri, yeni üyelerine gerçekleştirmeyi planladıkları projeler ve etkinlikler hakkında bilgiler verdi. Öğrenciler, ilgi duydukları alanlara yönelik topluluklara kayıt yaptırırken, kampüs yaşamının sosyal avantajları hakkında da bilgi sahibi olma fırsatı buldu.