Mehmet Akif Çakmak- Dünyanın en iyi kulüpleri arasında gösterilen Barcelona ile FCBescola Camp Avea, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım'ın katılımıyla kamp seçmelerinin ikincisini İzmir'de gerçekleştirdi. FCBescola Camp Avea organizasyonu ile Barcelona takımının yıldızlarından eğiten hocalardan ders alacak olan 240 çocuk, iki kamp döneminde alacakları eğitimle Türkiye'nin Messi'si olmaya çalışacak. Konuşmasında Avea'nın sosyal sorumluluk projelerine verdiği desteğe dikkat çeken Bakan Binali Yıldırım, "Sosyal sorumluluk projelerinde cimri olmaya gerek yok. İzmir iyilik yapanı da yapmayanı da bilir" dedi. Dünyanın en çok konuşulan takımı ile Avrupanın en çok konuşturan operatörünü bir araya getirdiklerini söyleyen Avea CEO'su Erkan Akdemir ise, projeye büyük önem verdiklerine dikkat çekerek, "Barcelona'da Messi'yi yetiştiren hocalardan çocuklarımız futbol eğitimi alacak, İzmir'den de bir Messi ya da Messiler çıkabilir" şeklinde konuştu.

İzmir'de enerji yakaladık

İzmir'de İZVAK bünyesinde çalışma içine girdiklerini belirten Binali Yıldırım, "İZVAK herkese destek sağlasın istiyoruz, bir kulübün süper lige çıkarılması yerine sürdürülebilir başarı sağlamalıyız. Arkası gelmeyen başarı istemiyoruz. Avea'da taraftar kart projesini İzmir'e getirerek sosyal sorumluluk konusunda destek oldu. Sosyal sorumluluk projelerinde cimri olmaya gerek yok. İzmir iyilik yapanı da yapmayanı da bilir. İzmir her alanda gelişmeye devam ediyor. EXPO 2020 ve Türkiye'nin 2023 politikası doğrultusunda İzmir'de tatlı bir heyecan var. İzmir'de işe yaramayan boş konuşmalar artık bırakılsın. Bu enerjiyi İzmir'de yakaladık. Siyaseti hizmete bulaştırmayın. Kalan zamanı İzmir'e ayırmamız lazım. Sürekli olarak bu şehir siyaset aracı olarak görülüyor ve kaybeden İzmir oluyor" dedi. Günlük polemiklerin parçası olmayacaklarını ifade eden Yıldırım, "Bizim için sağda solda söylenen şeylere inanmayın. Biz herşeyin doğrusunu gelir burada söyleriz" ifadelerini kullandı.

240 çocuk eğitim alacak
 
Avea CEO'su Erkan Akdemir ise projenin önemine dikkat çekerek, "Bu proje ile İzmir'deki gençlerimizin geleceği için hiç sönmeyecek bir ateş yakıyoruz. Başarıyı yakalamış bir ekolü Türkiye'ye taşımaya çalışıyoruz. Barcelona'nın altyapısından çıkan bir Messi ya da Messiler neden İzmir'den çıkmasın. İzmir genç ve yetenekli bir nüfusa sahip ve bu genç nüfusun içindeki yetenekleri keşfetmek bize gurur verir. Edirne'den Van'a kadar 9-14 yaş aralığında tam 240 çocuğumuzu Barcelona'nın yıldızlarını yetiştiren hocalar eğitecek" dedi.