Fuarda gerçekleştirilen görüşmeler sonrasında alıcılar fabrika ziyaretleri de gerçekleştirerek bayilik taleplerinde bulundu. Alım heyetlerinin konaklama ve transfer ulaşım giderleri İZFAŞ tarafından karşılanarak fuara getiriliyor.

Fuarın en önemli ayaklarından birisinin alım heyeti olduğunu söyleyen İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs “Görüşmeler, iş adamlarının tanışmaları için çok faydalı oluyor. İş görüşmelerinin meyvelerinin fuardan sonra daha da iyi alınacağını düşünüyoruz” dedi.

Örs, Fuarların ticari işbirliğini artırmaları ve ihracat bağlantıları kurmalarında katılımcı ve ziyaretçiler arasında önemli bir köprü olduğunu ifade etti.

İş bağlantılarının kurulması için önemli bir fırsat sunan alım heyeti programı ile Türk ayakkabı pazarının daha da güçlendirilmesi hedefleniyor.

Ayrıca fuarın açılış günü 9 Ocak Perşembe günü Ankara’dan, 10 Ocak Cuma günü Konya ve Denizli’den ile fuarın son günü 12 Ocak Pazar günü Afyon’dan gelecek yurt içi alıcılar ise katılımcı firmaları memnun etti.

Ayakkabı Yaz Fuarı’na ilk iki gününde 56 ilden Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bayburt, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Muğla, Muş, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Zaonguldak ile 22 ülkeden ABD, Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Çin, Fas, Filistin, Gürcistan, Irak, İran, İsrail, KKTC, Kongo Cumhuriyeti, Kosova, Letonya, Makedonya, Romanya, Rusya, Suriye, Ürdün, Yemen, Yunanistan’dan profesyonel ziyaretçi geldi.

12 Ocak Pazar günü sona erecek Ayakkabı Yaz Fuarı’na yurt içi ve dışından toplam 155 firma katıldı.

Fuarda bay-bayan-çocuk ve spor ayakkabı modelleri ile terlik, çanta, bavul, cüzdan ve kemer tasarımlarını üreticileri yer alıyor.

Editör: Haber Merkezi