Aykut Polatlı-İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir'deki yanlışlara isyan etti. Socar Türkiye CEO'su Kenan Yavuz'un nitelikli ara eleman bulamadıkları, üniversite mezunlarının CV'lerini çöpe attığı yönündeki sözlerinin son derece yanlış olduğunu söyledi. Demirtaş, "Bunlar ayıp sözler. Üniversite hocalarının 4 yıllık emeğine, öğrencilerin büyük çabası ile çalışmalarına ve aynı zamanda ailelerin çocukları için yaptığı fedakarlıklara karşı haksızlık" dedi. Üniversitelerin çok az bölümünün iş aleminin ihtiyaçları doğrultusunda mezun vermediğini ama onların da önemli temel bilimler alanında eğitim verdiğini ifade eden Demirtaş, "İçine girip baktığınız zaman üniversitelerin tamamının ve bu üniversitelerin bölümlerinin büyük kısmının iş dünyasının ihtiyaçları doğrultusunda eğitim verdiğini, daha iyi bir eğitim verme yarışında olduğu görülecektir. Tüm üniversitelerin amacı öğrencilerinin sadece diploma sahibi olmasını değil, o diploma ile iş sahibi olarak, kendilerine ve ülkemize faydalı olması" dedi.
 
Hangimiz işe yüzde 100 hazır olarak üniversiteden mezun olduk?
 

Demirtaş, dünyanın çok hızlı geliştiğini belirterek bu gelişmeleri de en iyi gençlerin takip edebildiğini söyledi. Demirtaş, "Bu nedenle ben tüm üyelerime dünyadaki gelişmeleri takip edebilmek, işinizi ve vizyonunuzu geliştirmek istiyorsanız en azından bir tane yeni mezun genci yanınızda istihdam edin diyorum. Çünkü dünya ve yeni gelişmeler, o gençlerin parmaklarının ucunda, bilgisayar başında sadece bir tık mesafesi uzaklıkta" dedi. Üniversiteli gençlere köstek değil destek olunması gerektiğinin vurgulayan Demirtaş, "Üniversiteler, genel bir eğitim ve kültür ile mesleğe girişle ilgili bilgilerin verildiği yerlerdir. Yeni mezun bir öğrencinin aynı işyerinde yıllarca çalışan kişi ile aynı birikime sahip olmasını beklemek haksız değil mi? Onları acımasızca eleştirmek, CV'lerini çöpe atmak yerine staj olanakları sağlayarak işe alıştırma çalışsak, daha iyi olmaz mı? Hangimiz işe % 100 hazır olarak üniversiteden mezun olduk ki!" diye konuştu.
 
İkinci yanlış Körfez geçişinde

Demirtaş, bir diğer yanlışın da İzmir Körfez Tüp Geçit Projesi'ne yönelik eleştirilerde yapıldığını söyledi. Projeyi eleştirenlerin "Buraya harcanacak kaynak ile kent içinde kaç kilometre metro, kaç kilometre otoyol yapılır" hesabı yaptığını hatırlatan Demirtaş, "Bu hesapların, yaklaşımların haklı bir geçerliliği yok. Bu yol bir nostalji yolu değildir. Bu yol kilitlenen İzmir trafiğine çözüm yoludur. İzmir'in etrafındaki çevre yollarına, otoyol bağlantılarına bakıldığına tıkanıklığı görmemenin imkanı yok. Buna önlem almadığımız zaman eleştirdiğimiz İstanbul'dan bile beter bir trafiğe sahip olacağız" dedi. İzmir'in kalbinde yer alan Alsancak'ta pik saatlerde yaşanan büyük trafik kilitlenmesini aşmanın tek yolunun Alsancak Garı önündeki trafiği yer altına olmak olduğunu belirten Demirtaş, şöyle konuştu:
Bu işin maliyeti de yaklaşık 50 milyon dolar. Şimdi Körfez Geçişi'ni eleştirenlerin mantığı ile bu 50 milyon dolar ile şu kadar kilometre yol, metro hattı yapılır diyerek bu düzenlemeyi de yapmayacak mıyız? Bu düşünce ile hiçbir şey yapamayız. Sadece eleştiri yapıyoruz mantığı ile eleştiri yapanlar, kente katkı yaptıklarını sanmasınlar. Körfez Geçişi ve yapılacak yol, İzmir'e en az 50 yıl hizmet edecektir. Bu yol güney İzmir'i Çanakkale Köprüsü ve Avrupa Otoyolu ile gelecek yıllarda yapılacak olan Kaklıç Havalimanı'na da bağlayacaktır.
Editör: Haber Merkezi