Günün ilk işlemlerinde 2.96 liraya inen dolar, gelen satışların da etkisiyle 2.92 - 2.93 lira aralığına çekildi. Dolar, Cuma günü son işlemlerde 2.88 liraya kadar gerilemişti.

Dolardaki tırmanışa paralel olarak, hafta sonunda 3.32 liraya kadar yükselen euro da 3.23 lira düzeyine geriledi.

Dövizdeki toparlanmaya karşın, gösterge 10 yıllık devlet tahvilinin bileşik faizi, Cuma günkü yüzde 9.09 düzeyinden, günün ilk işlemlerinde yüzde 9.50'yi aştı.

Merkez Bankası, darbe girişimi sonrası piyasalarda oluşabilecek dalgalanmalara karşı, dün yaptığı açıklamada, "finansal istikrarı korumaya yönelik ihtiyaç duyulacak tüm önlemler"in alınacağını duyurdu.

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, bankalara gerekli likiditenin limitsiz olarak sağlanacağtı belirtildi.

Türk lirası likidite sağlamak amacıyla, ihtiyaç duyulması halinde, bankalar tarafından limitsiz tutarda teminat döviz deposu getirilebilmesine imkân tanınacağı da belirtilen açıklamada, "Bankaların döviz deposu almak üzere de kullanabilecekleri yaklaşık 50 milyar ABD doları seviyesindeki mevcut limitleri gerektiğinde artırılabilecek ve kullanım şartlarında (teminat ve maliyet) iyileştirmeye gidilebilecektir" denildi.

Açıklamada ayrıca, Elektronik Fon Transfer ve Elektronik Menkul Kıymet Transfer gibi Merkez Bankası nezdindeki tüm piyasalar ve sistemlerin işlemler tamamlanıncaya kadar açık tutulacağı vurgulandı.

Açıklamada, "Piyasa derinliği ve fiyat oluşumları yakından takip edilecektir. Gerekli görülmesi halinde, finansal istikrarı korumaya yönelik ihtiyaç duyulacak tüm önlemler alınacaktır" denildi.