EBSO meslek komite ve meclis üye seçimleri Kaya Termal Otel'de yapldı. Seçimlerde 64 meslek grubundan 324 meslek komitesi üyesi ve 130 meclis üyesi belirlendi. Yaklaşık 2 bin 500 üyenin oy kullandığı seçimler sabah saat 09.00 ve 17.00 arasında sürdü.

12 liste çift yarıştı

Seçimlerde 12 meslek komitesi çift listeyle yarıştı. Çift yarışan listeler 6. süt ve süt ürünleri, 10. hazır yemek, 15. diğer tekstil, 21. Ağaç ürünleri, 24. Kimyasal ürünler, 26. Sabun sanayi, 28. Kauçuk ve kauçuk ürünler sanayi, 47. aydınlatma, 49. asansör, 54. özel amaçlı, 55. taşıt, 61. enerji ve elektrik tesisatı sanayi meslek komitelerinden oluştu. 22. Kağıt ve kağıt ürünleri sanayin meslek komitesinde ise üç listeli bir yarış gerçekleşti.
Aydınlatma Komitesi, seçimin en zorlu geçtiği komiteler arasında yer aldı. EBSO Yönetim Kurulu üyesi Bayram Talay, Hüseyin Turan ile yarışırken 31'e karşı 28 oyla meclis dışında kalan isim oldu.  EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, seçim sonrasında yaptığı değerlendirmede, odaya yakışan bir seçim gerçekleştirdiklerini, meclis üyeleri arasında fazla bir değişimin yaşanmadığını ifade ederek, "Bütün üyelerimizin memnun olduğu bir seçim oldu" dedi. 5 kadın sanayicinin meclise seçildiğini söyleyen Yorgancılar, "İnşallah biri meclis başkan vekilliğine aday olur ve bazen meclisi yönetir" diye konuştu.

Başkanlığa üç isim

Seçimlerin ikinci turu olan yönetim kurulu başkanlığı ve meclis başkanlığı seçimleri ise 9 Mayıs'ta EBSO'da yapılacak. 4 yıldır EBSO başkanlığı görevini sürdüren Yorgancılar'ın 20 yıldan sonra tek aday olarak katılacağı seçimlerde asıl rekabet meclis başkanlığında yaşanacak. EBSO Meclis Başkanlığı için Salih Esen, Hüseyin Arıcı ve Kani Aydoğdu yarışacak.