Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Osman Yıldırım, Fransa Senatosu'nda sözde Ermeni soykırımı iddialarının reddini suç sayan yasa tasarısının kabul edilmesi üzerine tepki olarak Fransız firmasının kazandığı paraşüt ihalesini iptal ettiklerini anımsatarak, "Malzemelerini bizim alacağımız paraşütler, Türkiye'deki bir kamu kurumunun Kayseri'deki tesislerinde dikilecek" dedi.


Yıldırım, bir süre önce 150 paraşüt alımı için ihale açtıklarını hatırlatarak, şöyle konuştu: "Maliyeti 500 bin euro olan 150 paraşüt alım ihalesinin iptal ettik. Ardından, paraşütlerin Türkiye'de alımı ya da diktirilmesi için bir araştırma yaptık. Paraşütlerin Türkiye'de bir kamu kurumu tarafından dikildiğini öğrendik. Bunun üzerine o kurumla irtibata geçtik."

Daha ucuz olacak

Paraşütün malzemelerinin THK tarafından alınacağını belirten Yıldırım, şunları söyledi: "Söz konusu kurum Kayseri'deki tesislerinde paraşütleri dikecek. İmzalanan protokol çerçevesinde dikilecek paraşütler, Fransa'dan alınacak paraşütlerden daha ucuza mal olacak. Biz şu anda o kurumdan dikecekleri zaman ve fiyatla ilgili bilgiyi bekliyoruz. Bu konularda anlaşırsak paraşüt dikimine hemen başlanacak. Özel dizayn edilen yarışma paraşütlerinin Türkiye'de dikiminin olmaması nedeniyle yurtdışından almaya devam edeceğiz. Amatör paraşütçüler için kullandığımız paraşütleri, artık yurtdışından almayız."

Paraşütleri kendimiz üretmek istiyoruz

THK olarak ilerde paraşüt üretme tesisi kurmayı planladıklarını açıklayan THK Başkanı Osman Yıldırım, "THK tarafından verilen uçuş kursları, artarak devam ediyor. Bu nedenle de her geçen yıl daha fazla paraşüte ihtiyaç duyuluyor. Biz de kendi paraşütümüzü üretmek istiyoruz" dedi.