Mehmet Akif Çakmak- "Türkiye'de Halıcılığın Dünü, Bugünü, Yarını" temalı Ulusal Halıcılık Sektör Toplantısı'nın 1.si İzmir'de düzenlenecek. 8 Aralık 2011 Perşembe günü Saat 15:00 'de İzmir Ticaret Odası Meclis Salonu'nda gerçekleştirilecek toplantıya Kültür Ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katılması beklenirken, sektör temsilcilerinin önde gelen isimleri İzmir'de buluşacak. Ulusal çapta böyle bir toplantının ilk kez gerçekleştirildiğini söyleyen İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği Başkanı Naci Ölçen bu toplantıyla birlikte Bakan Günay'a sektörle ilgili sorunlarını anlatma ve çözüm önerilerini sunma imkanı bulacaklarını ifade etti.


Sorunlarımızı anlatacağız

Toplantının ulusal çapta olması nedeniyle sektörün önemli isimlerinin İzmir'de buluşacağını belirten Naci Ölçen, "Gaziantep Orta-Doğu Halı İhracatçılar Birliği Başkanı Selahattin Kaplan'ın halıcığın sorunlarını tartışacağımız bir kurulu İzmir'de toplayabilir miyiz diye bir öneri getirdi bize. Biz de bunu olumlu bulduğumuzu ifade ederek böyle bir toplantının yapılmasını kararlaştırdık. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Ekrem Demirtaş, Bakan Ertuğrul Günay'a bir davet mektubu gönderdi ve bizim için bir randevu aldı. Ertuğrul Günay'a sektörle ilgili sorunlarımızı anlatma ve çözüm önerilerimizi sunma imkanı bulacağız. Son 3-4 yılda Türkiye, Belçika'yı geçerek halıcılığın merkezi haline geldi. İhracatla ilgili bazı sıkıntıların olduğu biliniyor, bu toplantıyla birlikte bunlara da çözüm arayışı içinde olacağız" dedi. İzmir'de kurmayı planladıkları halıcılar çarşısı ve köyü ile ilgili çalışmalarının da devam ettiğini söyleyen Naci Ölçen bu konudaki son durumu da Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a aktaracaklarını söyledi.

Açılışını İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve Gaziantep ve Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlarının yapacağı, Gaziantep Orta-Doğu Halı İhracatçı Birliği, Ege İhracatçı Birlikleri, Denizli İhracatçılar Birliği, İstanbul Halı İhracatçılar Birliği, Gaziantep Halıcılar ve Dokumacılar Odası Başkanlarının katılacağı Birinci Ulusal Halıcılık Sektör Kurulu Toplantısı 8 Aralık Perşembe günü saat 15.00'te İTO Meclis Salonu'nda yapılacak. Toplantının ISO 9001 standartlarına yakın bir formatta yapılmasını planlanıyor.