İzmir Ticaret Odası ve İzmir Kongre ve Ziyaretçi Turizm Tanıtım AŞ (CVB) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Singapur'dan gelen seyahat acentesi temsilcilerine "Bir destinasyon iki ülke" sloganıyla, İzmir ve çevresi ile Sakız'ı kapsayan 'tanıtım turu' organize ettiklerini açıkladı. İzmir CVB olarak, İzmir ve çevresinin dünya çapında tanıtımı ve pazarlanması için farklı ülkelerden seyahat acentelerini İzmir'e davet ederek "tanıtım turu" düzenlemeye başladıklarını ifade eden Demirtaş, 2012 yılının ilk tanıtım turunu da Singapur'un önde gelen seyahat acenteleri ve tur operatörleri için gerçekleştireceklerini söyledi. Demirtaş, "Singapur'un önde gelen seyahat acenteleri ve tur operatörlerinin temsilcilerinden oluşan 14 kişilik bir ekibi, 20 – 23 Nisan tarihleri arasında İzmir'de ağırlıyoruz" dedi.
İzmir turu yaptıracakları Singapurlu konuklara Meryemana, Efes Antik Şehri, Efes Kongre Merkezi, İzfaş Olivtech Zeytin ve Zeytinyağı Fuarı, Çeşme ve Alaçatı'yı da gezdireceklerini belirten Demirtaş, "Ayrıca, bir günlük Sakız turu da gerçekleştireceğiz. Bu nedenle tanıtım turumuzun sloganını 'Bir destinasyon, iki ülke' olarak belirledik" diye konuştu.

Türkiye ile Yunanistan'ın ortak denizi olan Ege Denizi'ni tüm dünyaya pazarlanması konusunda çalışma yapılabileceğini yıllardır dile getirdiklerini söyleyen Demirtaş, "Türk ve Yunan acenteler tarafından oluşturulacak ortak turizm paketleriyle özellikle Uzakdoğu'dan turistleri bölgemize çekebilir, aynı anda iki ülkeyi ziyaret ettirebiliriz. Bu nedenle Singapur'dan gelen misafirlerimize Sakız'ı da gezdirmek istedik" dedi.
Güney Asya'daki seyahat pazarına uzun vadeli bir yaklaşım getirmeyi ve bu segmentteki alıcıların ihtiyaçlarını karşılayabilecek destinasyonlara İzmir'in de dahil olmasını sağlamayı amaçladıklarını söyleyen Demirtaş, "Singapur'dan gelen temsilcileri, İzmir CVB ortakları ve üyeleri olmak üzere sektörün nitelikli temsilcileri ile biraraya getirdik. İzmir Kongre ve Ziyaretçi Bürosu olarak, Türk Hava Yolları işbirliğiyle gerçekleştireceğimiz tanıtım turu ile İzmir'in turizm potansiyelini ve çekiciliklerini aktaracağız" dedi.

İzmir CVB olarak tanıtım turları düzenlemeye devam edeceklerini sözlerine ekleyen Demirtaş, "Farklı konseptlerde farklı ülkelerle tanıtım turlarımızı sürdüreceğiz. İngiltere ve İrlanda ile şarap degustasyonuna yönelik, ABD ve Kanada ile kongre, toplantı, müzik ve eğlence hayatına yönelik, Asya Pasifik, Avustralya ve Çin'e ile arkeoloji ve kültüre yönelik tanıtım turlarımız olacak" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi