Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, İstanbul'da değil İzmir'de olmalarının büyümeleri için avantaj getirdiğini belirterek, "İstanbul'a yakın olan rakiplerimize bakıyoruz, hedeflere ulaşamadılar. Diğer rakiplerimiz bekleneni veremedi. İstanbul'da olmak onlara avantaj getirmedi. Oysa biz, bulunduğumuz sektörlerde ilk 3'teyiz. Bunu İzmir'in değerli insan kaynağına borçluyuz" dedi.


'Geride değiliz'


Kaya Prestige Otel'de önceki gün yapılan Dokuz Eylül Rotary Kulübü'nün toplantısında, girişimcilik üzerine bir konuşma yapan Yiğitbaşı, bu yıl 2.5 milyar dolarlık konsolide ciro hedeflediklerini, 2023 yılında dünyanın en güçlü 100 markası arasında Türk markalarının da olacağı inancıyla çalıştıklarını açıkladı. 22 şirket, 2 vakıf ile 6 bin 700 kişiye doğrudan iş sağladıklarını dile getiren Yiğitbaşı, Yaşar'ın 65 yıllık yolculuğunun başarılı bir girişimcilik hikayesi olduğunu vurguladı. "İzmir yerine İstanbul'da olsaydınız, farklı mı olurdu?" sorusunu yanıtlayan Yiğitbaşı, artık gelişen teknoloji ile Türkiye'de her yere anında ulaşma imkanının bulunduğunu, Yaşar'ın güçlü dağıtım ağı ile ürünlerinin her noktaya gittiğini söyledi. Yiğitbaşı, "İzmir'de her zaman kıymetli insan kaynağımız oldu. İstanbul'a gitmedik diye geri kaldığımız yönünde bir düşüncem yok. Bugün şirketlerimiz kendi sektörlerinde ilk 3 sırada yer alıyor. Pınar Et, Pınar Süt, DYO sektörlerinde birinci, ikinci ya da üçüncü" diye konuştu.


Gençlere iş


İzmir'in geri kaldığı düşüncesine katılmadığını belirten Yiğitbaşı, kentin turizm, liman bölgesi, konum ve güçlü ticari köken itibariyle çok güçlü yanları olduğunu söyledi. Yiğitbaşı, "İzmir'in gelecek açısından potansiyeli yüksek. İstanbul kadar nüfusa sahip değiliz ama 4 milyona yakın nüfusumuzla birçok şirket için önemli bir şehiriz. Bugüne kadar sanayi açısından istenen büyüme sağlanamamış olabilir. Ama bu moralimizi bozmamalı. İstanbul-İzmir otoyolu gibi yatırımlar yeni fırsatlar getirecek. Artık gençlerin İzmir'de kalıp, burada iş bulmasını istiyoruz. Özel sektör daha çok çalışıp, kamu ile işbirliği halinde burada iş yaratmalı" dedi. Yaşar Holding'in de Türkiye'deki büyük sanayi kuruluşları arasında geri kaldığı düşüncesine katılmadığını belirten Yiğitbaşı, "Diğer gruplar, farklı sektörlerde faaliyet göstererek cirolarını büyüttü. Enerji gibi birçok sektöre girmeyi tercih etmedik. Geçmişte bankacılık sektörüne girmek Yaşar Topluluğu'na zarar verdi. Buna rağmen kendi sektörlerimizde hala en büyüğüz" dedi.


'Çeşme'ye turizm desteği yetersiz'


Çeşme Altın Yunus Oteli'ne yatırım yapmak için imar ile ilgili bazı problemlerin çözülmesi ve izinlerin verilmesi gerektiğini belirten Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, geçmiş yıllarda turizm yatırımlarında Antalya'ya verilenin önem Çeşme'ye verilmediğini savundu. Yiğitbaşı, "Antalya'nın geldiği nokta inanılmaz. Bu devletin desteği ile oldu. Devlet açısından Çeşme de öncelikli olmalı. Şu an belki Alaçatı'daki küçük oteller doluyor ama Çeşme Altın Yunus'un bin 100 yatak kapasitesi var. Sezon kısa olduğu için bu kapasiteyi doldurmakta sıkıntı yaşıyoruz" dedi.
Editör: Haber Merkezi