İzmir’in en önemli uluslar arası organizasyonlarından biri olan MARBLE- İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknoloji Fuarı, açık kalacağı 21- 24 Mart tarihlerinden bir ay önce kent ekonomisini canlandırmaya başladı, açılışa günler kala ise otel dolulukları yüzde 100’lere ulaştı. İzmir’in önemli şehir otellerinden Mövenpick, Hilton ve Swissotel Grand Efes satış ve pazarlama ofislerinden alınan bilgiye göre oteller açısından çok büyük hareketlilik getiren Marble’dan bir ay önce rezervasyonların tamamlandı, yüzde 100 doluluk oranlarına ulaşıldı. Sadece konaklama değil yemek, tanıtım toplantısı, kokteyl gibi organizasyonlar konusunda da önemli satışlar yapan otel yetkilileri, Marble gibi fuarların artması temennisinde bulundu.

İKİ FUAR YETMEZ

Geçtiğimiz Şubat ayında gerçekleşen If Wedding Fashion İzmir’in ardından dünya çapında başarı kazanmış İzmir markası Marble’ın da bu yıl 18’nci yaşını kutlayacaklarını belirten İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, fuarların ardı ardına yapılmasının kent ekonomisine büyük hareketlilik getirdiğini kaydetti. Yeme- içme sektöründen taşımacılığa, eğlenceden konaklamaya kadar onlarca iş kolunun Marble bereketine ortak olduğunu vurgulayan Örs, “Bu gelişmeye önderlik yapan kuruluş olarak sevinç duyuyoruz. Amacımız zaten İzmir ekonomisine, sosyal yaşamına artılar kazandırmak, kazanımlar getirmek. İki fuar da fuarcılık sektörünün yapıldığı zaman bir kente bölgeye neler kazandırabileceğinin göstergesi oldu. Mermer Fuarı’nda da aylar öncesinde hem stantlar hem otel odaları doluyor. Bu da başarının bir göstergesi. Gaziemir’deki yeni fuar alanıyla bu başarıyı daha da yükselteceğimize inanıyorum. İki fuar yetmez. Bu fuarları ölçü alarak çıtayı yükseltmek amacındayız” dedi.

TAKSİCİLERİN YÜZÜ DE GÜLÜYOR


İzmir Şoförler Odası Başkanı Celil Anık ise Marble Fuarı esnasında iş hacimlerinin yüzde 50 arttığını belirterek “Bu tip fuarların organizasyonunun İzmir’de yapılması esnafımız açısından çok önemli. Bir haftalık süre içinde havalimanından kent merkezine olduğu kadar kent merkezinde de yoğunluk yaşanıyor. Fuarın burada kalması için çaba sarfedenlere taksici esnafı adına teşekkür ediyoruz. Gelen misafirlerimizin taşınmasında en iyi şekilde nazikçe kibarca en iyi hizmeti vermek de bize düşüyor” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi