Avrupa'nın lüks markaları için deri ürünler imal ederek ismini duyuran İzmirli iş kadını Funda Baltalı, 2008'de girdiği hayvancılık sektöründe de önemli çalışmalara imza atıyor.

Seferihisar'da 100 dönüm alanda keçi yetiştiren Baltalı, geçen yıl kurduğu mandıra ile üretimine baladığı keçi peynirini 19 Şubat'ta 'Baltalı' markasıyla 4 çeşit keçi peynirini Migros ve Macrocenter'larda satışa sunmaya hazırlanıyor. Peynirin ardından keçi sütü ve yoğurdu da üretim planları arasına alan Baltalı, Türk peynirlerini yurt dışında tanıtmak amacıyla, Fransa, Hollanda ve Amerika'ya ihracat yapmayı hedefliyor.
Şu anda süt verimi yüksek yaklaşık bin keçisi bulunan Baltalı, 2012'de bu sayıyı 3 bine çıkararak bölgede sözleşmeli modelle çiftçilere damızlık keçi vereceklerini belirten Baltalı, "19 Şubat'ta satışına başlayacağımız Armola, Keçi Peyniri, Büş ve Labneh peynirlerinin en temel özelliği tamamen yüzde 100 keçi sütünden üretiliyor olması. Peynirle ilgili Türk ve Fransız ustalarla çalıştık. Bölgeye katkı sağlamak amacıyla da mandırayı da Seferihisar'da kurduk" diye konuştu.

Ortaklık teklifi

Günde 10 ton süt işleme kapasitesine sahip olan mandrada şu anda 4 ton süt işlediklerini belirten Baltalı, peynirin ardından cam şişede günlük süt ve yoğurt üretimi yapmayı planladıklarını dile getirdi. Keçi işine girdikten sonra Avrupa'dan ortaklık teklifleri de aldıklarını aktaran Baltalı, "Kurumsallaşma çalışmalarımızın parçası olarak ortaklık tekliflerine ileride sıcak bakabiliriz" dedi.


Oyuncak keçi

Sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında çocuklara  peynir yeme alışkanlığı kazandırmak için projeler geliştirdiklerini belirten Baltalı, "Labneh ve Armola ekmeğe sürülebilir türden. Bunların kaselerinin 10 tanesini biriktiren her çocuğa bir oyuncak keçi hediye edeceğiz. Böylece hem geri dönüşüme katkı olacak, hem de çocuklara peyniri sevdireceğiz" dedi.


Peynirciye peynir

Seferihisar'da 500 yılı aşkın süredir keçi bulunduğunu ifade eden Baltalı, "Bizim de pazara sunacağımız 'Armola' bölgede yıllardır yapılan bir keçi peyniri. Biz bu tatlarımızı yurtdışında tanıtmak istiyoruz. Burada da peynirin vatanı olarak bilinen Fransa, Hollanda ve Amerika gibi ülkeler hedef pazarlarımız olacak" bilgisini verdi.

Editör: Haber Merkezi