Bu zorunluluk özellikle KOBİ'leri ilgilendiriyor. Web sitesi olmayan KOBİ'lerin sadece bir siteye sahip olması için en az 300 lirayı gözden çıkarması gerekiyor. Bu ücrete güncelleme gibi servisler dahil değil.

Düzenli servis isteyen KOBİ'nin ise en az 1.500 lira ödemesi gerekiyor. Sitenin özelliklerine göre bu fiyatlar daha da yükselebiliyor. KOBİ'lere ücretsiz web sitesi fırsatını ise uygun kampanya ve paketlerle GSM operatörleri ile internet servis sağlayıcıları sunuyor...

Yeni Türk Ticaret Kanunu, şirketlere web sitesini ve şirketle ilgili bilgileri bu sitede paylaşmayı zorunlu hale getirecek. Şeffaflığı sağlamak için öngörülen bu madde özellikle küçük ve orta boy işletmeleri yani KOBİ'leri ilgilendiriyor. Web sitesi olmayan KOBİ'lerin sadece bir siteye sahip olması için en az 300 lirayı gözden çıkarması gerekiyor. Ancak bu ücrete güncelleme gibi servisler dahil değil. Düzenli güncelleme isteyen KOBİ'nin ise en az 1.500 lira ödemesi gerekiyor. Sitenin özelliklerine göre bu fiyatlar daha da yükselebiliyor. GSM operatörleri ve internet servis sağlayıcıları KOBİ'lere ücretsiz web sitesi fırsatı sunuyor. Peki kim ne yapıyor?


125 lira taahhüt istiyor


İnternet sitesi olmayan tüm işletmelerin bir internet sitesi sahibi olması amacıyla, TurkTicaret.Net ile işbirliğine giden Avea, FaturanlaKazan Kampanyası'na 12 ay boyunca en az 125 lira fatura taahhüdü veren tüm işletmelere ücretsiz web sitesi hediye ediyor. Bu hizmet kapsamında alan adı isteğe göre ".com" ya da ".net" olarak seçilebilecek ve internet sitesi 1.500 MB web alanına sahip olacak. Ayrıca aylık 10 GB trafik kapasitesi bulunan internet sitesinde işletmelere yeni Türk Ticaret Kanunu kapsamında gerekli tüm alt başlıklar da sunulacak.

İşletmelere ücretsiz olarak sunulacak internet sitesinde; "hakkımızda, ürünlerimiz, ürün kataloğu, sipariş, referanslarımız, duyurular, üyelik, haberler, anket, faydalı linkler, iletişim, insan kaynakları, sıkça sorulan sorular, ziyaretçi sayısı" gibi başlıklar yer alacak. Ayrıca işletmelere 10'ar e-posta adresi de tahsil edilecek.

TTNET de İşyerim Paketleri kapsamında ücretsiz olarak Webim hizmeti sunuyor. Bu hizmetle Türkiye'deki tüm işletmeler, işyerleri adına alan adını alıp web sitelerini en kolay ve hızlı şekilde oluşturarak dünyaya açılıyor. TTNET'in sunduğu seçenekler de oldukça fazla. Örneğin ekonomik pakette com, org veya net alan adı, 10 MB web alanı ve web sihirbazı, 5 kurumsal e-posta, ayda 600 dakika TTNET WiFi, yerinde kurulum ve eğitim ile özel müşteri hizmeti aylık 9 liraya sunuluyor. 16 liralık profesyonel pakette 50 MB web alanı, 5 kurumsal e-posta, 900 dakika WiFi var. Profesyonel ekstra paket 31 lira. Pakette web alanı 250 MB, kurumsal e-posta 10, aylık WiFi kullanımı ise 1.800 dakika.