Demirtaş, İzmir'de Davos benzeri bir zirve organize etmek üzere bir süredir çalışma yürüttüklerini, bu konuda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a başvuru yaptıklarını anlattı.
5'inci Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı'na katılan ve büyük ilgi gören İzmir CVB'nin standında turizm sektörüne yönelik bir kokteyl verildi. İzmir CVB Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş yaptığı konuşmada, fuarın Türkiye'nin fuarı olmasına karşın İzmir'de düzenlenmesinin ve sloganının 'İzmir'i keşfedin' olmasının İzmir açısından son derece anlamlı olduğunu söyledi. Fuarın İzmir'de düzenlenmesi ve bugüne gelmesinde TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'un büyük emeği olduğunu ve kendisine teşekkür ettiğini belirten Demirtaş, 5 yıl önce 'bu iş İzmir'de olmaz' yorumlarına rağmen Ulusoy ile inanarak yola çıktıklarını ve turizm fuarının bugün geldiği seviyenin memnuniyet verici olduğunu söyledi. Bu süreçte fuarla ve diğer etkenlerle birlikte, 2006- 2011 arasında İzmir'in turist sayısını ikiye katladığını, bu sürecin hızlanarak devam edeceğini belirten Demirtaş, "Turist sayısında birkaç milyonları, 5 milyonları göreceğiz" diye konuştu.

Kitle yerine butik turizm anlayışıyla, daha çok para harcayan turistin geldiği, daha çok gelir getiren örnek bir turizm hareketini İzmir'de başlattıklarını belirten Demirtaş, özellikle de kongre turizminin gelir düzeyi yüksek, iyi para harcayan insanların katıldığı turizm çeşidi olduğunu söyledi. Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü:
"CVB'nin çok iyi bir yönetim kurulu var, ekipte çok nitelikli insanlar var. En son Barcelona'daki fuara işlerini bırakıp katıldılar, arı gibi çalıştılar ve oradan çok iyi izlenimlerle döndüler. Bugüne kadar 'Fuarlar ve Kongreler Şehri İzmir' diye bu konunun lafı edildi, şimdi ne yapılması gerekiyorsa o yapılıyor. İzmir'in kongre turizmi için hedef yılı, kritik eşiği 2014 yılıdır. Bugünden yarına bu iş olmaz. Böyle hayalimiz olmaz ama, 2014 yılında kongre merkezlerimiz, fuar merkezimiz tamamlanmış olacak, otel yatırımlarımız yapılacak. Biz bu tarihe odaklanmış biçimde çalışıyoruz. CVB hem Türkiye hem dünyada kongre organizasyonu yapan kim varsa kapısını çalacak, '2014 yılında İzmir'e gelin. Salonlarımız bedava' diyecek. Promosyonlar veriyoruz. Örneğin kongre yapıldığında 5 gün konaklıyorsa 1 gününü biz karşılıyoruz, toplantı salonları için de para almıyoruz. Bunu anons ettik. Büyükşehir Belediyesi ve Valiliğimizin desteği var. TÜRSAB da yanımızda. TÜRBAŞ, CVB'ye bir araç tahsis etti, ayrıca da Travel Turkey'in gelirinin yüzde 25'ini de CVB'ye aktaracak. Bu çok önemli bir destek."

CVB'de bir pazarlama birimi oluşturduklarını kaydeden Demirtaş şunları söyledi:
"İzmir'i pazarlayan pazarlamacı aldık. Elinde çanta örneğin İstanbul'daki Onkoloji Derneği'ne gidecek, 'kongreniz varsa gelin burada yapın' diyecek. İzmir'de kongre turizminin gelişimi için elde çanta birebir aktif pazarlama yapacağız. Elde çanta kongre turizmi potansiyeli bulunan tüm otelleri pazarlıyoruz. Biz ekiyoruz, ekini biçmek otellerin görevi."

Demirtaş, Kuşadası'nda kurulan Efes Kongre Merkezi ile İzmir'de mevcut fuar binalarında oluşturulacak İzmir Kongre Merkezi'nin birbirine rakip olmadığını, CVB'nin her iki merkezi de pazarlayacağını söyledi.

İzmir'de Davos benzeri bir zirve organize etmek üzere bir süredir çalışma yürüttüklerini, bu konuda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a başvuru yaptıklarını anlatan Demirtaş, "Davos'un yaz ayağının Çeşme'de yapılması konusunda hazırladığımız proje ile ilgili Sayın Başbakan'a mektup yazdım. Başbakanımız dünyanın en önemli liderlerinden. Onun çağırması halinde düzenleyici kuruluşun hayır diyemeyeceğini düşünüyorum. Bu konuda top şu anda Sayın Başbakan'dadır" dedi.