Hükümetin baskılarından bunalan Koza Altın, Gümüşhane Mastra tesislerinin faaliyetlerini şubat ayı sonunda durdurma kararı aldı. Şirketten yapılan açıklamada, “Maden sektöründeki kısıtlamalar sebebiyle bütçe ve kâr dağıtım planlarımızı korumak, büyüme performansımızı optimum seviyede tutabilmek için kararlar alınmıştır.” denildi. Arama faaliyetlerini bütçenin yüzde 70’i oranında azaltacak olan Koza, yurtdışındaki fırsatları değerlendirecek.

Koza Altın, Gümüşhane Mastra tesislerinin faaliyetlerini şubat ayı sonunda durduracağını bildirdi. Şirketten konu ile ilgili Borsa İstanbul (BIST) Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, “Maden sektöründe yaşanan kısıtlamalar ve uygulamalar sebebiyle şirket bütçe ve kâr dağıtım planlarımızı korumak ve büyüme performansımızı optimum seviyede tutabilmek için kararlar alınmıştır.” denildi. Bu kararlara göre Gümüşhane Mastra tesisimizin faaliyetinin şubat ayı sonunda durdurulması ve kısa vadede bütçe performansının etkilenmemesi için sektörün diğer şirketler gibi arama faaliyetleri bütçenin yüzde 70 oranında azaltılması belirlendi. Ayrıca orta ve uzun vadeli hedeflerimize ulaşma planları çerçevesinde madencilik mevzuatının oturmuş olduğu ülkeler başta olmak üzere yurtdışından gelmiş ve gelecek fırsatların değerlendirilmesine hız verilmesi kararlaştırıldı.” ifadelerine yer verildi.

Şirketin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Burada bilinmesi gereken konu şudur ki; aramalardan başlayarak tesis kurmaya kadar her aşamada bilgi birikimi olan ve kendi risk sermayesi ile çalışan maden şirketleri her ülke tarafından davet edilmekte ve teşvik edilmektedir. Sektördeki kısıtlama ve uygulamalar nedeniyle Türkiye’de yapılan 300 sondajdan sadece 1 tanesi madene dönüşürken bu oran dünya ortalamalarında 100’de 1’dir. Bugüne kadar gösterdikleri başarı performansı ile kendisini ispatlayan Koza maden ekiplerinin dünyada başarılı olacağına inancımız tamdır. Şüphesiz madenciliği etkileyen en önemli faktör dünya maden fiyatlarıdır. Kontrolümüz dışında olan bu etken haricinde, aldığımız bu kararlar ile yakın, orta ve uzun vadeli bütçe ve kâr dağıtım hedeflerimizde önemli bir değişiklik olmamasını planlıyoruz.”
Editör: Haber Merkezi