1969 yılından bu yana pazar lideri olduğu yem sektöründe ilkleri gerçekleştiren Abalıoğlu Grubu, Türkiye'nin dört bir yanından 450 iş ortağını biraraya getirdi, yemden gıdaya hedefler gözden geçirildi.

Grubun yem sektöründeki deneyimini, tam bir entegrasyon içinde gıda alanına da taşıdığını belirten Yönetim Kurulu Üyesi ve Gıda Grup Başkanı Ender Abalıoğlu, hedeflerinin Lezita'yı üç yılda ilk üçe sokmak olduğunu söyledi. Abalıoğlu, "Ülkemizde, son derece gelişmeye ve büyümeye açık bir piliç eti sektörü var. 1 milyon 400 bin olan 2010 toplam Türkiye üretiminin 2013'te 2 milyon tona ulaşacağı tahmin ediliyor. Biz de, Lezita olarak, bu sektörde şu an itibariyle sektör sıralamasındaki 7. firma konumuzla sahip olduğumuz yüzde 6'lık payı ciddi bir oranda artırmak ve önümüzdeki üç yıl içinde, Türkiye piliç eti pazarının ilk üç firmasından biri olmak hedefine hızla koşuyoruz. Yeni yatırımlarımızın devreye girmesi ile beraber piliç eti satışında önümüzdeki üç yılın sonunda 150 bin ton satışı aşmayı hedefliyoruz" dedi.


Sermaye insan


İnsan kaynağının en büyük sermayeleri olduğunu vurgulayan Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Abalıoğlu, 42 yıl önce Türkiye'nin ilk özel sektör yem fabrikası olarak yola çıktıkları günden bu yana insan emeğine büyük değer verdiklerini söyledi. Abalıoğlu, "42 yılda en değerli sermayemizi hep daha da büyüterek bugüne geldik. Bugün Abalıoğlu çatısı altında görev yapan yaklaşık 1.500 çalışanımız, Türkiye'nin dört bir yanına yayılmış 450'yi aşkın bayimiz, sayısız tedarikçimiz ile büyük bir aileyiz" dedi.


Yatırıma devam

Grup olarak son beş yılda 170 milyon liralık yatırım yapan şirketin, önümüzdeki üç yılda tamamlanması beklenen yatırım tutarının 100 milyon TL olduğu belirtildi. Yönetim Kurulu Üyesi Baha Abalıoğlu, "Beş yılda, yem sektörüne yaptığımız yatırım, toplam yatırımlarımızın yüzde 37'sinioluştururken, gıda yatırımlarımız yüzde 46'ya ulaştı. Soya yatırımları yüzde 12'lik pay alırken, yatırımlarımızın yüzde 5'ini eğitim, çevre ve sağlık alanlarına yaptık" diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi