Lufthansa, Türkiye ve dünyanın dört yanına taşıdığı yolcu sayısını artırmak için yatırımlarını hızlandırdı. 2012 yılında Frankfurt'tan Ankara, Berlin'den İstanbul ve İzmir'e ilk kez uçuş başlatacaklarını belirten Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Groger Wende, "Türkiye için bizim hedeflerimiz büyük. Biz 3 yeni hat düşünüyoruz" dedi. Wende, Türk yolcuların teknolojik ve büyük uçakları sevdiğini özellikle Airbus A 380'i tercih ettiklerini belirtti.

Teknik altyapı, eğitimli personeli ve uçuş güvenliğine verdiği önemle Avrupa'da havacılık sektörünün en güçlü kuruluşu olan Lufthansa Alman Hava Yolları Türkiye pazarında iddialı. Lutfhansa Türkiye Genel Müdürü Groger Wende, Türkiye'de havayolu taşımacılığının artışına dikkat çekerek şunları söyledi:

"Türkiye için bizim hedeflerimiz büyük. Biz 3 yeni hat düşünüyoruz. Nisan'da Ankara-Frankfurt uçuşlarına başlayacağız. Ankara'dan her gün 3 uçuş olacak. Berlin'in yeni havalimanından da Haziran ayında İstanbul ve İzmir'den her gün uçuşa başlayacağız."

Wende,Türkler'in Airbus'ın dev uçağı A-380'le ABD'ye uçmak için Lufthansa'yı tercih ettiklerini bildirirken A-380'le uçmanın oldukça ekonomik olduğunu kaydetti. Wende, şöyle konuştu:

"Türk yolcular çok rağbet ediyor. Frankfurt-Miami ve Frankfurt- New York'a uçmaya başladık.Türk yolcular özellikle Airbus-380'e binmek istiyor. Teknolojiye merak var. Fiyatlar da çok uygun. Kampanya varsa 549 euro'dan başlıyor. Özellikle Business Class çok uygun 2200 euro."

Lufthansa'nın güvenliği ön plana alan bir şirket olduğunu vurgulayan Wende, özel hayatında Türkler'in kendisine 'Enişte' demesinden de memnun. Wende, "Eşim Türk. 25 senedir evliyim. Çok seviyorum, çok mutlu oluyorum. Zaten Türkiye'yi evim gibi görüyorum. Emeklilik için Türkiye'yi düşünüyorum. Tanıdıklarım 'Enişte' diyor ve hoşuma gidiyor."

Avrupa'daki ekonomik krizi de değerlendiren Wende, Almanlar'ın bundan çok korktuğunu, harcamalarında dikkatli davrandıklarını ancak, gerçek anlamda o kadar büyük bir kriz bulunmadığını söyledi. Lutfhansa Türkiye Genel Müdürü Groger Wende, şöyle devam etti:

"Türk ekonomisi yüzde 9, Alman ekonomisi de yüzde 4 büyüdü. Demek ki durum o kadar kötü değil. Lufthansa olarak 2012 yılında yatırımlarımızı yüzde 5 arttıracağız. Yatırımlarımızda en büyük payı teknik altyapı, personelin sürekli eğitimi ve uçuş güvenliğine ayırıyoruz. Munih ve Frankfur'tan sonra Berlin Brandenburg Havalimanı'nı da uçuşlarımızın merkezi haline getireceğiz. Buradan Avrupa'nın 50 noktasına yeni seferler başlatacağız. Brandenburg Havalimanı'nda 130 uçakla hizmet vereceğiz. Kısacası insanlar ekonomik krizi gözlerinde fazla büyütüyorlar. Aslında bu gerçeklikten uzak, psikolojik bir korku."

Türkiye'de yapılan seferlerde koltuk kapasitesi yüzde 13 artırmayı düşünen Lufthansa, 2012'nin başında 18 büyük Gövdeli yeni uçak alacak.Şu anda 406 uçağımı olan Lufthansa, 2012 sonuna kadar filosunu yüzde 6 oranında büyütecek.