4 yıl önce kurduğu e-ticaret sitesiyle bugün Türkiye'nin önde gelen e-ticaret firmaları ve private shopping mağazalarının en fazla tercih etiği markalar arasına yerleşen Makara, pahalı bir spor alarak bilinen kayakta, ithal ettiği Alman, Fransız ve İtalyan markalı kaliteli kayak takımlarını perakende ve online alışverişle İzmir ve tüm Türkiye ile aynı anda dünyaya sunarak, adeta tereciye tere satıyor.
Makara Tekstil Genel Müdürü Alper Özmızırak, normal fiyatları 450 lira ile 950 lira arasında değişen ve pantolon  - ceketten oluşan kayak takımlarını 159 liraya satarak, Türkiye'de kayak malzemeleri satışında başkent olarak gösterilen Bursa, Erzurum ve İstanbul'u geride bıraktıklarını ve satış yönünü İzmir'e çevirdiklerini vurguluyor.

Özmızırak, "Ürünleri, yurtdışından sezon öncesinde toplu alıp depoladığımız ve malları kendimiz getirip sattığımız için bu fiyatlardan satış yapabiliyoruz. Nefes alan ve su geçirmez özellikteki kayak kıyafetlerini şu anda stoklu olarak elinde tutan ve ekonomik fiyatlara satan Türkiye'deki tek firmayız. Kendi mağazamızın dışında halen Türkiye'nin önde gelen 7 - 8  e - ticaret firması ve private shopping mağazalarına ürün veriyoruz. Ürünleri üçte bir fiyatına, kısacası gerçek değerlerine satıyoruz. Bu ürünler bugüne dek yüksek kar marjları nedeniyle çok yüksek fiyatlarla tüketiciye ulaşıyordu" bilgisini aktarıyor. makara.com.tr  sitesindeki artışlara paralel olarak,  perakende satışlarda da bir önceki yıla oranla 8 kat yükseliş yakaladıklarını belirten Özmızırak,  "Bugün Diyarbakır'dan, Erzincan'a, Muş'tan Van'a ve Rize'ye kadar mal satabiliyoruz. makara.com.tr aracılığıyla ve e-ticaret siteleriyle ortak çalışmalarımız sayesinde ürünlerimiz tüm dünyaya ulaşıyor" diye konuştu.

Perakendedeki artışın en önemli nedenlerinden birinin de, daha önce  32 kalem olan ürün çeşidinin 170 kalemin üzerine yükselmesi olduğuna dikkat çeken Alper Özmızırak, İzmir gibi Türkiye'nin en batısında yer alan ve en sıcak kentlerinden birinden, ülkenin en doğusuna ve hatta dünyanın farklı ülkelerine kayak takımı satabildiklerini belirtiyor.

En iyi reklamın ağızdan ağıza reklam olduğunun kanıtını sürekli artan müşteri pörtföyüyle gördüklerini dile getiren Özmızırak sözlerine şöyle devam ediyor:  "Makara müşterisinin firmaya olan bağlılığı ve güveni de giderek artıyor. Eskiden satışlarımızın yüzde 85i toptan ve yüzde 15' i perakende iken, bugün bu oran yüzde 35 perakende ve yüzde 65 toptana dönüştü. E- ticaret siteleri ve private shopping sitelerinde kendi adımızla ürün satıyoruz. İstihdamımız sürekli artıyor. Kurumsal olarak büyüyoruz. Elektronik altyapımız güçleniyor. Web üzerinden 26 bin kayıtlı üyemiz var. Ege'de hiçbir mağaza kayak takımı satmakta bizim kadar iddialı olamaz. Bu firmaların çoğu alışveriş merkezlerinde iş yaptıkları için yüksek kira ve giderleri var. Makara Tekstil olarak, tamamen öz sermayeyle çalıştığımız, kira giderlerimiz olmadığı için maliyetleri mümkün olduğunca düşürüp, tüketiciye en uygun fiyatlı ürünler sağlıyoruz"

Editör: Haber Merkezi