Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, zeytin ve tütün üretimine alternatif olması amacıyla 30 dekar arazide ceviz dikimi yaptıklarını kaydetti.

Okur, yaptığı açıklamada, Ziraat Odası’nın desteği ve danışmanlığında, bir çiftçinin 30 dekar arazisine ceviz fidanı dikildiğini belirtti.

İlçede bazı evlerin bahçelerinde ceviz ağacı bulunduğunu fakat ticari amaçlı ceviz üretimi yapılmadığını ifade eden Okur, şöyle konuştu:

"İlçemizde 120 bin dekar alanda zeytin, 30 bin dekarda da tütün üretimi yapılıyor. Ceviz üretimi zeytin ve tütüne alternatif olabilir. Tütünün kilogramı 10, zeytinin de 2-3 lira. Ancak ceviz kabuklu 15, kabuksuz 30 liradan satılıyor. Ceviz hiçbir zaman üreticinin elinde kalmaz, pazarı ve alıcısı var. Bu ürün aynı zamanda sağlık açısından da çok faydalı. İnşallah projemiz gerçekleşir, Saruhanlı ceviz üretimiyle de adını duyurur."

Araziye dikilen fidanlara oda olarak teknik destek verdiklerine değinen Okur, bahçeye yüksek verimini ispatlamış bir cins ceviz fidanı diktiklerini söyledi.

Bahçe sahibi Hikmet Contay ise yıllardır zeytin ve üzüm üretimi yaptığını, toprak tahlillerini yaptırdıklarını belirterek olumlu sonuçlar alındıktan sonra fidanların dikildiğini anlattı.