İzmir önümüzdeki ay önemli isimleri ağırlayacak. Patronlar kulübü olarak da nitelendirilen Ege Sanayicileri Derneği Hilton Oteli'nde yapılacak Yüksek İstişare Konseyi'ne TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i konuk ederken, Ege Genç İşadamları Derneği de Coca Cola Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO)'su Muhtar Kent'i üyeleriyle biraraya getirecek.
 Özellikle 4+4+4 eğitim yasası ile ilgili soruları, talepleri belirtileceklerini belirten ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Akgerman, Cemil Çiçek'e Anayasa başta olmak üzere iş dünyasının meclisten beklentilerini, kamuoyunun gündemimde olan konuları hakkındaki düşüncelerini de ileteceklerini ifade etti.
 

ESİAD bünyesindeki komitelerden birisinin anayasa raporu hazırladığını ve bu raporu da Çiçek'e sunacaklarını ifade eden Akgerman, "ESİAD olarak siyasi parti temsilcileriyle ilgili de çalışmalarımız var. MHP temsilcileriyle ESİAD'ta buluştuk. Daha sonra da Ak Parti ve CHP milletvekilleriyle Ankara'da buluşacağız. Bir taraftan siyasilerle ilişkilerimizi ayakta tutup, naçizane önerilerimizi sunuyor. İş dünyasını yakından ilgilendiren problemler veya kanunlarla ilgili görüşmeler yapıyoruz" diye konuştu.
 

6 Nisan'da yapılacak gizli toplantı için konuşan, ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Kemal Çolakoğlu da daha önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ağırladıklarını belirterek, Yüksek İstişare Konseyi'nde bu kez TBMM Başkanı Cemil Çelik'i konuk edeceklerini kaydetti. Yeni Anayasa hazırlıklarının yapıldığı, eğitim sisteminin yeniden düzenlenmeye çalışıldığı bir dönemde Çiçek'e Egeli işadamları olarak görüşlerini aktaracaklarını, kendisinin bu konulardaki düşüncelerini öğreneceklerini açıklayan Çiçek, "Cemil Çiçek Konsey toplantısının öğle yemeği bölümünde bizlerle olacak. Türkiye'nin çok önemli bir makamında oturan Çiçek bize ülke gündemi ile ilgili değerlendirme yapacak. Bizde kafamızdaki soruları soracağız. Anayasa hazırlık çalışmaları ve 4+4+4 eğitim yasası ile ilgili görüşlerimizi söyleyeceğiz. Beklentilerimizi ifade edeceğiz. Erdoğan ve Kılıçdaroğlu toplantılarında olduğu gibi başarılı olacağına inanıyorum" dedi.
 
2 Nisan'da Muhtar Kent
ESİAD'ın yanı sıra EGİAD da Nisan ayında önemli bir ismi İzmir'e getirecek. 64'üncü Ege Toplantıları'na Coca Cola Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO)'su Muhtar Kent'i konuk olarak ağırlayacaklarını söyleyen EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Temel Aycan Şen, deneyimli yönetici Muhtar Kent'i genç girişimcilerle buluşturarak deneyimlerini dinleme fırsatı yakalayacaklarını ifade etti. Şen, "EGİAD'ın marka olarak yarattığı Ege Toplantıları'nda bundan önce Cumhurbaşkanı ve Başbakanlar düzeyinde konuklarımız oldu. Bu toplantılarda Ege ve Türk siyaset ve iş dünyasında önemli açılımlara ev sahipliği yaptık. Bu seferde 64'ncü Ege Toplantısı'nda iş dünyasının en önemli marklarının başında olan Coca Cola Dünya Başkanı Muhtar Kent ise iş dünyası hakkında üyelerimizde ip uçları verecek" dedi.

Editör: Haber Merkezi