Yurt içi ve yurt dışı destinasyonlarına her gün bir yenisini ekleyen Pegasus Hava Yolları, Almanya'nın ikinci büyük havayolu Airberlin ile Eylül 2011 tarihinden itibaren ortak uçuşlar gerçekleştirmeye başladı.

Ortak uçuşlar ilk aşamada Almanya'nın Berlin, Düsseldorf, Köln ve Münih şehirlerinden İstanbul'a ve bağlantılı olarak Ankara ve İzmir'e gerçekleşiyor. 2012 yılında hayata geçecek ikinci aşamada ise Pegasus misafirleri Airberlin'in uçtuğu Almanya ötesindeki destinasyonlara kolayca uçacaklar. Ortak uçuşlarla ilgili olarak bir açıklama yapan Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat, "Pegasus olarak 2007 yılında başladığımız tarifeli Almanya seferlerimize hızla yenilerini  ekledik. Almanya'da 5 noktaya, haftada 40 tarifeli sefer gerçekleştiriyoruz. Bildiğiniz gibi Pegasus'u da bünyesinde barındıran Esas Holding, yüzde 16.48 oranıyla airberlin'in en büyük hissedarı. Airberlin'le 2009 yılında başlayan iş birliğimiz kapsamında iki havayolunun web siteleri birbirine bağlıydı ve bir havayolunun misafirleri diğer havayolunun web sitesinden uçuş rezervasyonu yapabiliyordu. Airberlin ile şu anda gerçekleştirmeye başladığımız ortak uçuşlar ile Almanya'daki varlığımızı daha da güçlendirmekten mutluluk duyuyor ve bu iş birliğini yeni fırsatların ilk adımı olarak görüyoruz" dedi.

Airberlin CFO'su Ulf Hüttmeyer ise, "Türk ortağımız Pegasus ile gerçeklekleştirdiğimiz codeshare uygulaması, hızla büyüyen Türkiye pazarındaki yerimizi güçlendirecek. Misafirlerimiz bu uygulama ile Almanya'dan direkt İstanbul'a uçabilecekler. Ayrıca İzmir ve Ankara'ya düzenlenen bağlantılı uçuşlara da rezervasyon yaparak, bu şehirlere de seyahat edebilecekler" ifadesini kullandı.