Türk Ekonomi Bankası (TEB), geçtiğimiz yıl vefat eden İzmirli duayen bankacı Rıfat Taranto anısına çalışanları arasında bir yarışma düzenledi. Bankacılıktaki 58 yıllık kariyeri ve ilkeleriyle sektöründe iz bırakan TEB Yönetim Kurulu Üyesi Rıfat Taranto anısına gerçekleştirilen yarışmada dereceye giren TEB'liler ödüllerini 30 Mayıs'ta İzmir'de düzenlenen törenle aldı.

Türk Ekonomi Bankası'nda (TEB) iz bırakan çalışmalara imza atan ve 2010 yılında vefat eden TEB Yönetim Kurulu Üyesi Rıfat Taranto anısına "Rıfat Taranto Bankacılık Yarışması" düzenlendi. TEB, Rıfat Taranto'dan miras kalan bankacılık ilkeleri'ne sahip çıkan çalışanlarını ödüllendirmek üzere Taranto'nun doğduğu şehir olan İzmir'de TEB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Canevi ve TEB Genel Müdürü Varol Civil'in yanı sıra Taranto'nun yakınları, dostları ve çok sayıda basın mensubunun katılımıyla bir ödül töreni düzenledi. 

TEB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Canevi törende yaptığı konuşmada Taranto'nun sadece İzmir'in değil, İstanbul'un önde gelen işadamlarının da danıştıkları ve büyük güven duydukları bir isim olduğunu belirterek, "Müşterileriyle iki, üç kuşak boyunca çalışabilme fırsatı yakalayan Sayın Taranto, tüccarla tüccar gibi, sanayiciyle sanayici gibi düşünen ve ekonomik hayatın her kesimindeki aktörlere hem işlerinde hem de özel yaşantılarında danışmanlık eden, yol gösteren, tecrübelerinden yararlandıran bir kişi olmuştur. Biz de meslek hayatı boyunca birçok başarılı bankacıyı yetiştiren ve çok sayıda yeniliğin öncüsü olan Sayın Taranto'nun ilkelerini çalışanlarımızla yaşatmaya devam ediyoruz" dedi.

TEB Genel Müdürü Varol Civil ise Rıfat Taranto Bankacılık İlkeleri'ne sahip çıkan çalışanlarını ödüllendirerek onları daha verimli olmaya teşvik etmeyi ve kurumsal bağlılıklarını artırmayı hedeflediklerini belirterek, "84 yıllık güçlü TEB ilkelerini, Rıfat Taranto'dan miras kalan çok değerli bankacılık ilkeleriyle ve kurum kültürü haline getirdiğimiz yenilikçilikle harmanladık. Tüm çalışma arkadaşlarımızın da bu ilkelere sahip çıkarak, yenilikçi, yaratıcı ve öncü olmaları için çalışıyoruz. Bugüne kadar taviz vermeden koruduğumuz değerler ve elde ettiğimiz başarılarımızda da Sayın Taranto'nun ilkelerinin, yenilikçi bakış açısının, öncü kişiliğinin büyük katkıları olmuştur" dedi.
 

İzmirli duayen bankacı Rıfat Taranto adına Özel Ödülü

Rıfat Taranto Bankacılık Yarışması'nda TEB çalışanları 'Rıfat Taranto Bankacılık İlkeleri Kategorisi' ve 'İnovasyon Kategorisi' ile ödüle layık görüldü. Yarışmaya toplam 205 proje başvurusu yapıldı. Projelerin 52'si "Rıfat Taranto Bankacılık İlkeleri Kategorisi"ne, 153'ü ise "İnovasyon Kategorisi"ne geldi.

TEB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Canevi'nin de yer aldığı TEB'in üst düzey yöneticilerinden oluşan jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucu ilkeler kategorisinde 12 proje, inovasyon kategorisinde ise 5 proje finalist olarak belirlendi.

Güvenlik görevlisi Taner Güler, çalıştığı şubede müşteriler ile kurduğu pozitif ilişkiler sayesinde Rıfat Taranto ilkelerinden "Adanmışlık" ödülüne layık görüldü. TEB Müşteri İlişkileri Yöneticisi Güliz Kanat ise Rıfat Taranto'nun müşterilerin ihtiyacını cevaplayan, yenilikçi, yaratıcı risk içermeyen çözümler üretmek ilkesine uyan tarım bankacılığı alanındaki projesi "Arı Maya" ile ödül alan bir diğer isim oldu.

Taranto, bankacılık sektöründe 60 yıla imza attı

İzmir'de 1934 yılında doğan Rıfat Taranto, Türk bankacılık sektörüne 60 yıl boyunca hizmet vermiştir. Ekim 1952'de Türkiye'nin ilk özel bankalarından biri olan Türkiye Kredi Bankası'nda stajyer olarak bankacılık sektörüne adım atan Rıfat Taranto, 1987 yılında TEB ailesine katıldı. 23 yıl boyunca TEB'de bankacılık sektörü için çalışan TEB Yönetim Kurulu Üyesi Rıfat Taranto, 2010 yılında vefat etti.