TOKİ, kurumsal deneyimlerini diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla paylaşarak, ilgili birimlerin ihtiyaçları doğrultusunda modern yapılara kavuşmasını sağlamaya devam ediyor. Bugüne kadar sağlık ocağı, hastane, ticaret merkezi, cami, kütüphane, sevgi evi, karakol, engelsiz yaşam merkezi spor salonu, stat gibi yapılara imza atan TOKİ ile Adalet Bakanlığı arasında 4 Nisan 2011’de imzalanan protokol kapsamında, yüksek güvenlikli bir cezaevi inşa edilecek. TOKİ’nin Çatkaya Köyü’nde inşa edeceği ilk cezaevi projesinin ihalesi 26 Ocak 2012’de yapılacak. T tipi kapalı ve açık cezaevi yerleşkesi yaklaşık 30 bin metrekare yüzölçümünde alana kurulacak. Kapalı cezaevi bölümü 17 bin metrekare büyüklüğünde inşa edilecek ve 636 kişi kapasiteli olacak. Açık cezaevi ise 2 bin metrekare ve 140 kişi kapasiteli inşa edilecek. Cezaevi projesinde Jandarma binası ve teknik diğer binalar da yer alacak.

Söz konusu cezaevinde mahkumlar için atölye binası da yer alacak. Atölye binasının 750 metrekarelik bir alana kurulması planlandı. Açık ve kapalı cezaevinin 5 bin 500 metrekare de misafirhanesi bulunacak. Mahkumları ziyaret amacıyla cezaevine gelecek yakınları için de 650 metrekarelik ziyaretçi binası inşa edilecek.


8 YILDA 517 BİN KONUT

2003 yılıyla birlikte başlattığı konut seferberliğiyle 517 bin konut rakamına ulaşan TOKİ’nin başarısı konutla sınırlı kalmadı. İdare, konutların yanı sıra çok sayıda sosyal donatılara da imza attı. Bu kapsamda, son 8 yılda 770 okul, 796 spor salonu, 86 yurt ve pansiyon, 90 sağlık ocağı, 164 hastane, 440 ticaret merkezi, 386 cami, 37 kütüphane, 24 sevgi evi, 18 de yaşam merkezi inşa etti.
8 köprülü kavşak yapan İdare, 2 derenin ıslahını da gerçekleştirdi. İdare ayrıca, 20 milyon metrekare yeşil alan, 4 milyon ağaç ve 6 milyon çalı peyzajı yapılmasını sağladı. 16 milyon metrekare asfalt yol yapan TOKİ, 7 milyon metrekare kaldırım, 7 milyon metre elektrik altyapısı ve 3 milyon metre telekom altyapısı, 2 milyon metre yağmur suyu altyapısı ile 2 milyon metre kanalizasyon altyapısının da yapılmasını sağladı.
Editör: Haber Merkezi