T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlenen Travel Turkey İzmir - Turizm Fuar ve Kongresi, İzmir Ticaret Odası (İZTO) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından da destekleniyor.

Düzenlendiği ilk yıl olan 2007’de, 185 firmanın katılımıyla başlayan ve her yıl katılımcı sayısını katlayarak arttıran Travel Turkey İzmir’e, bu yıl 1.000’in üzerinde firmanın katılması bekleniyor. Travel Turkey İzmir – 9. Turizm Fuar ve Kongresi, 2014 yılına göre metrajını ikiye katlayarak Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar alanı fuarizmir’in B ve C hollerinde gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz yıl 30 ülkeden 902 katılımcı ve 67 ülkeden 28 bini aşkın ziyaretçiye ev sahipliği yapan fuar, bu yıl da katılımcılarına fırsatlar sunmaya ve dünya turizm sektöründe bilinirliğini artırmaya devam edecek.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da ‘B2B işbirliği Günleri’ adı altında katılımcı firmalarla işbirliği yapmak için dünyanın önemli tur operatörleri ve seyahat acentalarından satın almacılar fuarda ağırlanacak. Türk Hava Yolları’nın desteğiyle gerçekleştirilen ‘B2B işbirliği Günleri’ ile yabancı satın alıcılarla katılımcıların, ülkemizin turizm gelirlerini artıran sözleşmelere imza atmaları hedefleniyor.
Editör: Haber Merkezi