ETİK Başkanı ve TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, bu kararın kendilerini sevindirdiğini belirterek, "Turizm sektör temsilcileri, birçok toplantıya ve fuara katılırken vize konusunda çeşitli sıkıntılar çekiyordu. Bizim ve turizm sektörü için önemli bir karar. Emeği geçen başta Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay olmak üzere herkese en içten teşekkürlerimizi sunuyorum." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Dış İlişkiler Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı'nın Emniyet Genel Müdürlüğü, İstanbul, Ankara, İzmir, Muğla ve Antalya valilikleriyle meslek birliklerine gönderdiği yazıda, turizm sektöründe faaliyet gösteren meslek birliklerinin talepleri doğrultusunda başkan ve yönetim kurulu üyelerine, yurtdışı temaslarında kolaylık sağlamak amacıyla geçici hizmet pasaportu sağlanabileceği belirtildi. Meslek birliklerinden yapılacak hizmet pasaportu başvurularının, makam onayı doğrultusunda il müdürlüklerince değerlendirileceği ifade edildi. Bu kapsamda uluslararası önemli toplantı, görüşme ve benzeri faaliyetlerle fuarlara katılacak birlik başkanları ve yönetim kurulu üyelerine, hizmet damgalı pasaport düzenlenmesi söz konusu olacak.

ETİK Başkanı İşler, son yıllarda Türkiye'de turizmin büyük bir atak yaptığını, yatak kapasitesinin 1 milyona, turist sayısının 32 milyona ulaştığını vurgulayarak, "Bu rakamlara ulaşılmasında birçok kişinin emeği geçmiştir. Turizm sektöründeki sivil toplum kuruluşları da bu sürece katkı sağlamıştır. Sektörde faaliyet gösteren yöneticilere gri pasaport verilmesinin, turizmin gelişmesine önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu.


Editör: Haber Merkezi