Fuarı organize eden Gençiz Fuarcılık, sektörün önde gelen temsilcileriyle biraraya geldi. İzmir’de yapılan danışmakurulu toplantısına kamu kurumları, odalar, federasyonlar, konfederasyon ve sektörde faaliyet gösteren derneklerin temsilcileri katıldı.

Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, diğer başarılı organizasyonlarında olduğu gibi sektörle sıkı bir işbirliği yapacaklarını belirterek, “Gıda ve gıda teknolojileri sektörünün seçkin temsilcileriyle yaptığımız işbirliği kapsamında düzenleyeceğimiz FOODEX 2014'te, Türk gıda sektörünün üretim ve pazarlama gücünü ortaya koyacağız. Katılımcı firmalarımızı nitelikli profesyonellerle buluşturacağımız, yeni pazarlara ulaştıracağımız, katılımcılarına ve ziyaretçilerine çok yönlü iş fırsatları sunacağımız organizasyonumuz, Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından kolayca ziyaret edilebilecek, üç kıtayı buluşturan kentimizde gerçekleşecek.” dedi. İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal ise fuarın, şehrin İzmir Enternasyonul Fuarı (İEF)'ndan sonraki en önemli organizasyonu olabilecek potansiyeline dikkat çekti. Güldal, "İzmir'in ulusal ve uluslararası bir gıda merkezi olabilmesi için her türlü kaynağa sahibiz." şeklinde konuştu.

Danışma kurulunda yer alan Kahveciler, Bakkallar, Lokantacılar, Fırıncılar ve Kasaplar federasyonlarıyla Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu’nu temsilen toplantıya katıldığını belirten Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, İzmir Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı’nı çok önemsediklerini ve her türlü desteği sağlayacaklarını ifade etti. Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Ege Un Sanayicileri Derneği Başkanı Haluk Tezcan da oda üyelerinden yaklaşık yarısını oluşturan 2 bine yakın gıda firmasının fuara ilgi göstermesini beklediğini söyledi.
Editör: Haber Merkezi