İzmir Fuarcılık A.Ş. (İZFAŞ), Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve Hannover Fairs Turkey Fuarcılık A.Ş. işbirliğiyle İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda düzenlenecek fuarda, 20’ye yakın ülkeden ve 60’tan fazla ilden, 850’yi aşkın firma yer alacak.

Organizasyonun konferans ayağı ise yerli ve yabancı sektör temsilcilerini İzmir’de biraraya getirecek. Fuarla birlikte yapılacak konferans, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamaları Birliği (ETİK) tarafından düzenleniyor. 2013 yılı Türkiye turizminin değerlendirileceği ve 2014 yılı beklentilerinin konuşulacağı konferans, 5 Aralık Perşembe günü, İzmir Uluslararası Fuar alanı 1/B no’lu holde olacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Diana Travel'dan Burak Tonbul, Sun Express Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, FTI Meeting Point Turkey CEO'su Ahmet Pandır ve MEDİASA Media Group Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan’nın katılacağı konferansta, “2013 Türkiye Turizmi Değerlendirmesi ve 2014 Turizm Beklentileri Turizm Zirvesi” konusu tartışılacak. 6 Aralık Cuma günü sadece tur operatörleri, seyahat acenteleri ve basın mensuplarına açık olacak Selanik, Hırvatistan ve Yunanistan sunumları ise dikkat çekecek. Bu yıl Bosna-Hersek, Karadağ, Sırbistan ve Balkanlar’da çeşitli otel ve turistik tesislerin kapsamlı tanıtım ve turizm olanakları sunumları da olacak.

Fuara Çanakkale partner il, Mısır partner ülke olarak katılıyor. Özellikle uluslararası ziyaretçilerin büyük ilgi göstermesi beklenen Travel Turkey İzmir’de Türkiye’nin turizm zenginlikleri, farklı destinasyonları yerli ve yabancı turizm yatırımcılarına, acentelere, satın alıcılara ve tatil planı yapan son tüketicilere tanıtılacak. Fuar, her yıl olduğu gibi çevre ülkelerden çok sayıda satın alıcıya evsahipliği yapacak.