Bu yıl ilk defa verilen ve 52 ülkede yapılan araştırmalar sonrasında belirlenen ödüller çerçevesinde Türkiye'den Turkcell  "10 Yılın Şirketi" seçildi. 350 şirketin değerlendirildiği ödüllerde, müşteri çözümleri, inovasyon , sürdürülebilirlik ve raporlama, performans, itibar, değişkenlere uyum, sosyal sorumluluklar, büyüme ve kalıcılık gibi kriterler belirleyici oldu.

Diğer ülkelerden seçilen 10 Yılın Şirketleri arasında ABD'den Apple, Finlandiya'dan Nokia, Almanya'dan Deutsche Bank, Rusya'dan Gasprom gibi firmalar yer aldı.


'Küresel düzeyde başarı'


Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv, konula ilgili olarak yaptığı değerlendirmede sürekli güçlenen Türkiye'nin gelişen ekonomisinin yıldızı olmak ve Türkiye'yi teknolojide ve altyapıda dünyanın ilerisine taşımak için çok çalıştıklarını belirterek şöyle konuştu:
"Türkiye'den, Anadolu'nun bağrından çıkmış bir şirket olarak Turkcell'in küresel düzeyde önemli başarılara imza atması bize gurur veriyor. Tüm Turkcell ailesi olarak büyük mutluluk duyuyoruz. Bugün 9 ülkede 242 milyonluk bir nüfusa hizmet götürüyoruz. 10 yıldır New York Borsası'na koteyiz. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan büyük ekonomik krizlere rağmen vizyonumuz doğrultusunda büyük yatırımlarlar yaparak, ülkemize dünyanın en iyi altyapılarından birini kazandırdık. 10 Yılın Şirketi olarak seçilmemiz, Türkiye'nin Turkcell'i olarak çabalarımızın ve başarılarımızın küresel düzeyde kabul gördüğünün göstergesidir."