Ege İhracatçı Birlikleri (EİB)’nin desteğiyle Organik Tarım Araştırma Enstitüsü (FIBL) ve Ekolojik Tarım Organizasyonu (ETO) Derneği tarafından yürütülen proje kapsamında Türkiye'nin en iyi organik tarım üreticileri belirlendi. Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde sebze meyve yetiştiren Ayça Güleç, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde organik tarım yapan Gürsel Tonbul, Antalya'nın Elmalı ilçesinde organik üretim yapan Hüseyin Serdar Tanal, Ordu’da organik tarım yapan İlhadi Gürel ve Afyonkarahisar’da organik soğan, patates ve buğday yetiştiren Vehbi Ersöz, Türkiye’nin en başarılı organik üreticileri seçildi.

ETO Derneği Başkanı Atila Ertem, Organik Tarım Projesi’nin bir yılını doldurmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Projemiz kapsamında, değerli jüri üyelerimizle beraber Türkiye’deki en başarılı organik üreticileri belirledik.” dedi. Türk-Alman İşbirliği Organik Tarım Projesi Koordinatörü Elisabeth Rüegg de Türkiye’nin en başarılı organik üreticilerinin çeşitli değerlendirmeler ve yerinde incelemelerle belirlendiğini kaydetti. Türkiye’deki en başarılı organik çiftçileri bulmak amacıyla yapılan araştırmaya 40 başvuru geldiğini belirten Rüegg, “Mevcut organik tarım kriterlerine uygun 20 başvuru, jürimiz Ege Üniversitesi Ziraat Mühendisliği Fakültesi’nden Doç. İbrahim Duman ve Murat Çiçekli, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Azmi Akbaytürk ve ETO Derneği Başkanı Ertem tarafından değerlendirildi. Değerlendirmelerden sonra üreticiler tek tek ziyaret edildi ve arazi tespitleri yapıldı. Tüm jüriyle beraber üç dört sayfalık değerlendirme raporları oluşturuldu ve sonucunda Türkiye’deki en başarılı beş organik üreticisi belirlendi.” şeklinde konuştu. En iyi beş üreticiyi 2013 Mayıs ayında düzenlenecek Ekoloji Fuarı’na davet edeceklerini aktaran Rüegg, organik tarım hikayelerinin yer alacağı posterler ve stantlar bulunmasını sağlayacaklarını bildirdi.