Mehmet Akif Çakmak- Ege Bölgesi Türk-Yunan Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜYSİAD), 1. Olağan Genel Kurulu'nun ardından faaliyetlerini hızlandırdı. AB'nin hibe desteklerinden yararlanarak Türk-Yunan dostluğunu ve ticaretini artırmak isteyen TÜYSİAD Yönetimi, Yunan Adaları'na vizenin kaldırılması için de girişimlerini sürdürme kararı aldı. Midilli'de bu yıl 2. düzenlenecek olan Archipelagos Türk-Yunan Ticaret ve Kültür Festivali'ne de katılacak olan TÜYSİAD, Türk ve Yunan ürünlerinin birlikte tanıtıldığı bir stant açacak. TÜYSİAD ayrıca katıldığı her etkinlikte EXPO'nun tanıtımını yapacak

Bir adım öteye geçmek istiyoruz


Yönetim olarak görev dağılımı yaptıklarını ve Türk-Yunan dostluğunu artırmak için dernek olarak faaliyetlerini hızlandıracaklarını söyleyen TÜYSİAD Başkanı Nikola Hacudi, 2009 yılında kurulan derneklerini daha etkin bir biçimde kullanmak istediklerini belirtti. Türk-Yunan ilişkilerinde bir adım öteye geçmek istediklerini ifade eden Hacudi, "Türk-Yunan ilişkilerini geliştirmek için bir şeyler yapılıyor ama iş bir yerde tıkanıyor. Biz bu ilişkileri ilerletmek için çalışacağız. AB fonlarını kullanarak çeşitli etkinlikler yapmak istiyoruz, EXPO ile ilgili de faaliyetlerimiz olacak. EXPO'yu katıldığımız her organizasyonda gündeme getireceğiz" dedi. Son günlerde gündeme gelen Kıbrıs polemiği ile ilgili yorum yapmayacaklarını dile getiren Hacudi, amaçlarının iki ülke arasındaki dostluk ve ticaret kanalları artıkmak olduğunu söyledi.

TÜYSİAD'ın Yunanistan'da bulunan sivil toplum örgütleri ile de bağlarının olduğunu vurgulayan TÜYSİAD Başkan Yardımcısı İbrahim Özuysal ise eğitim çalışmalarına ağırlık verecekleri belirterek, "Yunanca eğitimleri vermek için çalışmalara başladık, esnafa pratik Yunanca eğitimleri verdirerek bu alandaki eksikliği gidermek istiyoruz. Vizelerin kalkması ile birlikte iki ülke arasındaki ticaret artacaktır, sadece Türk müşteri isteyen birçok Yunan esnaf tanıyorum" dedi.