UOSB Başkanı Ali Yıldırım, istihdam rakamlarının sevindirici olduğunu ifade etti. Yatırımı Teşvik Yasası’ndan faydalanarak iyi bir başarı grafiği yakalayan UOSB’de tekstil, battaniye, pamuk ve rejenere iplik, seramik ve mermer, gıda, mobilya ve makine imalatı sektörlerinde 180 firma faaliyet gösteriyor. Bölgede yüzde 60’lık yatırımla tekstil sektörü başı çekerken 6 bin kişiye de istihdam sağlıyor. İstihdamın geri kalan yüzde 40’lık payını ise diğer sektörler sırtlanıyor.

Başkan Yıldırım, "2004-2008 ve 2012 yıllarını dörder yıllık 3 periyot halinde değerlendirsek, istihdam sayıları 2004 yılında 5 bin 100, 2008 yılında 6 bin 800 ve 2012 yılında da 10 bine ulaşmıştır. 2023 yılı istihdam hedefimiz, 20 bin işçi olacak. İstihdam oranı son dört yılda yüzde 14.71 oranında artış gösterdi. 2004-2012 yılları arasında da istihdam yüzde 91 arttı. Uşak’ta işsizlik rakamlarının sanayideki enerji tüketiminin artışı ile düşüşe geçmesi sevindirici bir gelişmedir. UOSB’de istihdam rakamının 10 bine yükselmesinde en büyük faktör, sanayimizin temel taşları ve bel kemiği olan orta ve küçük ölçekli işletmelerin planlı ve programlı bir şekilde kurulmasından kaynaklıdır" dedi.

TÜRKİYE’NİN YÜKSELEN YILDIZI

UOSB’nin planlı sanayileşme ve istihdama verdiği katkı ile Türkiye’nin yükselen yıldızı olma yolunda ilerlediğini ifade eden UOSB Başkanı Ali Yıldırım, "Bölge olarak, Türkiye’nin yükselen yıldızı olma yolunda gerekli çalışmalara aralıksız devam ediyoruz. Bölgemizde kaynak savurganlığını ortadan kaldırarak yaşanabilir düzenli kentler oluşturma düşüncesi doğrultusunda istihdam sayılarının arttığını görmek sevindirici bir gelişmedir. UOSB, bu konuda ekonomik bir ölçek içinde gruplanmış sanayi tesislerinin yerleşim birimidir. Uşak’ta ihracat rakamlarına bakıldığında da geçen yıl yapılan 162 milyon dolarlık ihracatın 45 milyon doları UOSB’de faaliyet gösteren firmalar tarafından gerçekleştirildi" diye konuştu.