Beril Ercümen- Vatan Bilgisayar Genel Müdürü Hasan Vatan, toplu açılış için başlangıç noktası olarak bin 600 m2lik İzmir Mavişehir Mağazası'nı seçerken, eşzamanlı olarak olarak İstanbul Üsküdar, Başakşehir, Bayrampaşa, Bahçelievler, Çanakkale, Elazığ, Van, Niğde, Aksaray mağazalarını da açarak teknoloji perakendelerinde bir ilki gerçekleştirdi.

Sabah saat 10.00'da kapılarını açan Vatan Bilgisayar Mavişehir Mağazası, Mavişehirliler'in yoğun ilgisiyle karşılaştı. Mağaza açılmadan kapının önünde uzun kuyruklar oluştu.

Mağazanın açılışında konuşan Vatan Bilgisayar Genel Müdürü Hasan Vatan, birkaç ay önce bir teknoloji marketini almak için görüşmeler yaptığını ancak alma süreci iki ayı bulacağından almaktan vazgeçtiğini belirterek, "Bunun yerine ki ay içerisinde 20 mağaza açabileceğimizi hesapladık. Arkadaşlarımız gerçekten çok sıkı çalıştılar. İki ayda 20 mağaza açtık ve o rakibin yaptığından çok fazla ciro elde edecek 20 yeni mağazamız oldu. Üstelik de rakibin aylık gideri beş milyonken biz muhtemelen iki milyon giderle daha fazla ciroyu elde etmiş olacağız.

Biz birşey yaparız dediğimiz zaman gerçekten yapabiliyoruz. Biz müşteriyi akrabamız gibi görüyoruz. Amcamız, teyzemiz, dayımız geldiğinde hangi ürünü sunuyorsak, tüm gelen müşterilere de aynı ürünleri sunuyoruz. Pahalı ürün satmaya çalışmıyoruz. Müşterinin ihtiyacını belirliyoruz. Müşterinin tekrar tekrar gelmesinin en önemli nedeni bizlere güvenmesi, doğru ürünü uygun fiyatla satmamızdan geçiyor. Bunu yaptığımızda sıkı müşterimiz oluyor ve tekrar tekrar geliyorlar. Vatan'ın en önemli özelliği tüm yöneticilerin içerden yetişmiş olmasıdır. Önümüzdeki sene en az 50 mağaza daha açacağız. Bir bakacaksınız, burdaki arkadaşlar yeni açılan mağazalarımızda yönetici olmuşlar. Bu bağlılık zaten bir arada tutuyor. 4 bin 200 kişilik Vatan ailesi büyüyor. Üstelik de para kazanarak ve hizmet kalitemizi düşürmeden büyüyoruz. Büyümek hem fazla para bastırmadan hem de sadece aile ruhuyla çok daha önemli" dedi.

Vatan Bilgisayar Genel Müdürü Hasan Vatan, teknoloji marketleri alanında Türkiye'nin dünyada başka hiçbir yerde olmayan bir özelliği olduğunu belirterek, " İlk defa Türkiye pazarında dünyanın tüm oyuncuları, yerli oyuncularla birlikte yer aldı, mağaza açtı. Bu uluslararası firmalar ilk defa bir pazara hep birlikte girdiler. Ancak yabancı marketler pazardan bir bir çekildi. Yerli bir teknoloji market zincirinin yabancı bir teknoloji market zincirini satın almasının ardından Vatan Bilgisayar olarak diğer teknoloji market zincirini de bizim satın almamızın bizim için negatif ve pozitif yanlarını değerlendirdik. Sonra bir hayal kurduk ve iki ayda yeni bir firma mağazası kadar mağaza açmaya karar verdik. 30 yılda 80 mağaza sayısına ulaşmışken ve son 10 ayda 16 mağaza açmışken iki ayda 20 mağaza açmak imkansız gibi görünse de bir ilki gerçekleştirdik. Yılın son iki ayında 20 mağaza açarak hem mağaza sayımızı 100'e çıkarmış olduk hem de iki ayda Vatan'a 5 yıllık bir rakipten daha çok iş üretebilen, üstelik onları yapamadığı şekilde karlı da olan yeni bir firma eklemiş olduk. Yeni yılda büyümemizi sürdürerek her hafta bir mağaza açıp 52 yeni mağaza daha açmayı hedefliyoruz." dedi.

Vatan giderek büyüyor


Vatan Bilgisayar 7 ilde 10 yeni mağazasının aynı gün açılışını gerçekleştirirken Türkiye genelinde 45 il sayısına ulaştı. Yeni mağazalar ile birlikte toplam kapalı alanını 164 bin metrekareye, satış alanını ise 100 bine çıkaran Vatan Bilgisayar'ın 4 bin 200 çalışanı bulunuyor.
Editör: Haber Merkezi