Aliağa, ilginç bir icra satışına sahne oldu. Helvacı Beldesi Karaağaç Mevkiinde bulunan tavuk çiftliğinin sahipleri, bir İstanbul firmasından aldıkları mısırın 200 bin lira tutarındaki parasını ödeyemedi. Firma avukatları, tahsilata geldiğinde, çiftliği terk edilmiş olarak buldu. İçeride 69 bin tavuğun olduğunu gören avukatlar, alacağın bir miktarını karşılamak için tavuklara ihtiyati tedbir koydurdu. Ancak tavukların birer birer ölmeye başlaması üzerine avukatlar hemen icra işlemi başlattı ve tavukların açık artırmayla satışına karar verildi. Aliağa İcra Müdürlüğü'nde yapılan ihaleye katılan olmadı. Bunun üzerine alacaklı firma, tavukları tanesi 1 liradan satın aldı.
Bir haftada bin tavuğun telef olduğunu söyleyen alacaklı avukatı Hasan Kumral, "Hepsini kaybetmemek için acilen icra yoluyla satışa çıktık. Biraz daha geç kalsak tavukların çoğunu kaybederdik" dedi.

Telef olmaktan kurtardık
Satış sonrası zararlarının bir kısmını kapattıklarını kaydeden Kumral, "Kısmen de olsa alacağımızı karşılamış olduk. Ancak tavukların telef olmasının önüne geçtiğimiz için daha mutluyuz. Bir haftada 54 bin liralık yem yediler. En kısa zamanda tavukları elimizden çıkarmayı düşünüyoruz" dedi.

Etiketsiz yumurta satanlara uyarı
Turgutlu'da Tarım Müdürlüğü ekipleri, etiketsiz yumurta denetimi yaptı. İlçe merkezindeki mandıralar ile süt ürünü satışı yapılan 20 işletmeye giden ekipler, esnafı genel hijyen  kuralları konusunda uyardı ve gıda mevzuatı ile ilgili bilgi verdi. Ekipler, kirli, damgalanmamış, etiketsiz, ambalajsız ve son kullanma tarihi belli olmayan özellikle köy yumurtalarının satışı konusunda uyarı yaptı. Turgutlu İlçe Tarım Müdürü Kerim Özyol, bu yolla yumurta satışının engellenmesi için kararlı olduklarını söyledi. Özyol, bir dahaki denetimde böyle satış yapanlara para cezası verileceğini belirterek, vatandaşlardan da bu yumurtaları almaması istedi. Süt ürünleri ve yumurta konusunda şikayetlerin arttığını ifade eden Özyol, "Gereken yaptırımlar uygulanacak" dedi.

Editör: Haber Merkezi