Emeklilere 'Kısmi' refah payı geliyor! Emeklilere 'Kısmi' refah payı geliyor!

Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 502,2 milyon euroluk net kar açıklayan şirket, Kovid-19 aşı satışlarındaki %85'lik düşüş nedeniyle ciddi bir gelir kaybı yaşadı. Bu durum, 2023'te yüksek aşı satışlarından elde edilen gelirin yarattığı yüksek taban etkisinden de kaynaklanıyor. Şirketin açıklaması, bu düşüşün küresel çapta aşılama kampanyalarının yavaşlaması ve aşı talebinin azalmasına bağlanıyor.

BioNTech'in yeni planı: Varyantlara karşı hazırlık ve yeni yatırımlar

BioNTech, 2024'ün geri kalanında gelirlerinin çoğunu, yani %90'ını yılın son aylarında elde etmeyi bekliyor. Bu durum, yeni bir varyanta adapte edilmiş Kovid-19 aşısının piyasaya sürülmesiyle gerçekleşebilir. Şirket, halen bu yeni aşı üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu hamle, Kovid-19 ile mücadelede değişen virüs yapısına karşı hazırlıklı olmak anlamına geliyor. BioNTech, Kovid-19 salgınının ardından odak noktasını kanser ilaçlarına kaydırıyor. Bu strateji değişikliği, şirketin gelecekteki büyüme planlarının önemli bir parçası. Şirketin ilk kanser ilacını 2026'da piyasaya sürmeyi hedeflemesi, bu alandaki ciddiyetini gösteriyor. Bununla birlikte, sıtma, tüberküloz ve tüberküloza karşı aşı adayları için klinik testlere başlanılması, BioNTech'in bulaşıcı hastalıklarla mücadele konusundaki çalışmalarının da devam ettiğini ortaya koyuyor.

BioNTech CEO'su Uğur Şahin'den gelecek planı açıklaması

BioNTech'in kurucu ortağı ve CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin, yılın geri kalanında varyanta özel bir Kovid-19 aşısı geliştirmeyi ve ticari olarak kullanıma sunmayı hedeflediklerini belirtiyor. Şahin, şirketin gelecekteki hedefinin ise "kanser ve bulaşıcı hastalıklar için pazarlanan ilaçlara sahip ticari bir şirket olmak" olduğunu vurguluyor. Bu açıklama, BioNTech'in kanser ve bulaşıcı hastalıklar gibi alanlarda öncü bir güç olma hevesini ortaya koyuyor.

Kaynak: Haber Merkezi