Mehmet Akif Çakmak- Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD)'nin düzenlediği ve üç oturumdan oluşan "6102 Sayılı Yeni Türk Ticaret Kanunu (TTK)'nun İş Hayatında Getirdiği Yenilikler" konulu seminerin ilk oturumu ESİAD Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. İlk oturumun konusu "Şirketler Topluluğu, Şirket Birleşmeleri ve Bölünmeleri" olarak belirlenirken, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yaşar Can Göksoy ESİAD üyelerine yeni Türk Ticaret Kanunu hakkında bilgiler verdi. Yeni kanunun Almanya'dan esinlenildiğini belirten Göksoy, kanun yapıcıların yüksek standartlar uygulamaya çalıştığını ifade etti.


Alman Hukuku'ndan esinlenilmiş


Yeni Türk Ticaret Kanunu'na göre şirket yapılanmaları ve TTK'nın hukuksal boyutu hakkında ESİAD üyelerini bilgilendiren Yrd. Doç. Dr. Yaşar Can Göksoy, işadamlarına karşılaşacakları yeni hükümler konusunda uyardı. Yeni yasa ile ilgili ikincil düzenlemelerin olup olmadığını henüz bilmediklerini dile getiren Göksoy, "Yeni yasanın Temmuz ayında çıkması bekleniyor, bazı kanunların ise yine ertelenmesi gündemde. Şirketler Topluluğu Hukuku iş dünyasını ilgilendirdiği için bu konuyla başlamayı uygun bulduk. Yeni kanunda görüyoruz ki birçok konu Alman Hukuku'ndan esinlenilmiş. Zaten bu tarz bir yasa birçok Avrupa ülkesinde de yok. Kanun yapıcılar yeni TTK'yı hazırlarken yüksek standart anlayışını benimsemişler. Her kesimin kanunu iyi incelemesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Toplantının ikinci bölümünde ise Yaşar Can Göksoy ESİAD üyelerinin sorularına cevap verdi. Seminer dizisinin "6102 Sayılı Yeni Türk Ticaret Kanunu'na Göre Anonim Şirketlerde Kuruluş, Temel İlkeler ve Esas Sözleşme Değişiklikleri" başlıklı ikinci oturumu 15 Mart 2012 Perşembe, "Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun Genel Kurul ve Yönetim Kurulu Konularında Getirdiği Önemli Yenilikler" başlıklı son oturumu ise, 21 Mart 2012 Çarşamba günü, 15.00 - 18.00 saatleri arasında düzenlenecek.
Editör: Haber Merkezi