TÜSİAD'ın 42. Genel Kurul toplantısına katılan Mustafa Koç, basın mensuplarının yerli otomobil üretimiyle ilgili sorularını yanıtladı. Mustafa Koç, "Son günlerde tekrar alevlenen yerli otomobil meselesine bir açıklık getirmek istiyorum. Özellikle ortaklarımız Ford ve Fiat'la hem profesyonel bazda hem de aile olarak fevkalade iyi ilişkiler içindeyiz yıllardır. Bu tabii işlerimizin iyi gitmesindeki en önemli nedenlerden bir tanesi diyebiliriz. Ford Otosan kısa süre önce 10 senelik perspektifte yapacağı yatırımları açık bir şekilde ortaya koydu. Yaklaşık 1,2 euroluk bir yatırım gerçekleşecek önümüzdeki 10 senelik perspektifte. Tofaş'ta da özellikle araba konusunda ortağımız Fiat'la çok yakın çalışma içerisindeyiz. Bu çalışmada kendilerinden teknik destek istedik ve bunu bize sağlayacaklarını belirttiler. Bu araba Tofaş tarafından yapılacaktır. Kesinlikle ne Palio ne de Albea platformu kullanılacaktır. Yepyeni bir platform olacaktır. Bununla ilgili çalışmalar devam etmektedir. Bu konu üzerinde ortağımız
Fiat'la, Tofaş için çalışıyoruz" dedi.

Şu anda bir takvim veremeyeceğini belirten Koç, "Hükümetle bu konuyla ilgili temaslarımız var. Çok yakın bir çalışma içerisindeyiz" diye konuştu.

Detaylar hakkında şu anda bilgi veremeyeceğini anlatan Mustafa Koç, "Çünkü daha rakamlar çıkmadı. Fakat konsept bu doğrultudadır. Çok değişik haberler çıkıyor. O bakımdan bu şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz" şeklinde konuştu.
Mustafa Koç, bir soru üzerine de, "Büyük bir ihtimalle herkesin alabileceği klasta bir araba olacak" dedi.
Editör: Haber Merkezi